HAOS POSLIJE UTAKMICE U ZAGREBU: Huligani željeli ući u svlačionicu, zaštitari spriječili veći incident

Dinamo je razočarao protiv Lokomotive, a neki navijači na negativan su način izrazili nezadovoljstvo mršavim bodom u zagrebačkom derbiju.

  • Sport

  • 10. Feb. 2024  

  • 0

Grupa od 15-ak huligana po izlasku s terena vrijeđalo je Sergeja Jakirovića, trenera Dinama poslije remija sa Lokomotivom.

Imali su šta za reću i fudbalerima Lokomotive, a na kraju su željeli "zavoditi red" i u svlačionici, piše 24sata. Ipak, u tome nisu uspjeli...

Dinamo je razočarao protiv Lokomotive, a neki navijači na negativan su način izrazili nezadovoljstvo mršavim bodom u zagrebačkom derbiju. Jakirović je poslije utakmice doživio velike zvižduke, a 15-ak navijača na ogradi je vrijeđalo, čak i pljuvalo fudbalere Lokomotive po izlasku s terena. A isti ti su poslije utakmice željeli napraviti još veći incident.

Nezadovoljni huligani su se spustili pred svlačionice, željeli čak ući unutra kako bi se obračunali s igračima!? Cijelu priču spriječili su zaštitari koji im nisu dopustili ulazak unutra. Kako piše isti izvor, tu je bilo naguravanja, palo je i nekoliko ozbiljnih udaraca, bila bar jedna razbijena glava. Ipak, niko od njih na kraju nije ušao u svlačionicu.

Ispred ulaza u službene prostorije stadiona u Kranjčevićevoj ulici bilo je i vidljivih tragova krvi, na brzinu je reagovala i policija. Sve se brzo smirilo, nezadovoljni huligani su na kraju mirno napustili stadion. Nije poznato s kime su se huligani htjeli obračunati u svlačionici, niti jesu li unutra željeli posjetiti dinamovce, "lokose", sudije... Navodi se kako huligani nisu pripadnici Bad Blue Boysa.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...