ADVOKAT IZ ATINE UPOZORAVA: Dinamove huligane razbit će u manje grupe i razbacati po grčkim zatvorima?!

Izjavio je da se neće žaliti na odluku sudije o zadržavanju hrvatskih navijača u pritvoru nakon što je danas na sud u Atini došlo 39 optuženih BBB-a i jedan Grk.

  • Evropa

  • 12. Avg. 2023  

  • 1

Jučer je saslušana grupa od prvih 30 navijača Dinama i Panathinaikosa, koji su se zajedno tukli protiv AEK-ovih, a u nedjelju će na sudu biti saslušano i posljednjih 35 uhapšeni

Athanassios Kaimanaiks, grčki advoka 98 navijača Dinama zatvorenih u grčkom zatvoru pod optužbama za ubistvo iz nehata, zatim za udruživanje u kriminalnu organizaciju, izazivanje eksplozija te još dva krivična i sedam prekršajnih djela, uputio je dramatičan apel grčkim i hrvatskim vlastima.

Izjavio je da se neće žaliti na odluku sudije o zadržavanju hrvatskih navijača u pritvoru nakon što je danas na sud u Atini došlo 39 optuženih BBB-a i jedan Grk. Oni su uhapšeni nakon nereda u kojima je poginuo 29-godišnji navijač AEK-a.

Jučer je saslušana grupa od prvih 30 navijača Dinama i Panathinaikosa, koji su se zajedno tukli protiv AEK-ovih, a u nedjelju će na sudu biti saslušano i posljednjih 35 uhapšenih.

Za sve njih očekuje se da budu također zadržani u pritvoru iako je policija popis osumnjičenih za ubistvo suzila na tek petoricu, među kojima je samo jedan Hrvat.

Prijeti im slanje u zatvore krcate grčkih huligana

Kaimanakis, koji je hrvatskim navijačima dodijeljen po službenoj dužnosti, poručio je:

“Apelujem na grčku, ali i hrvatsku vladu, da ozbiljno shvate ovu situaciju te osiguraju pravedno suđenje. Trebamo pomoć hrvatske ambasade. Ovdje su ljudi koji će ići u zatvor, ali oni nisu kriminalci, oni su navijači i mladići od 19, 20 i 21 godinu. Ta djeca idu u napučene zatvore gdje može biti odmazde od brojnih grčkih navijača. Kako ne bi bilo osvete prema Hrvatima, oni svi moraju biti zajedno, kako bi tako brojni bili sigurniji.”

Grčki advokat apeluje na najviše dužnosnike svoje, ali i hrvatske države, da ne dopuste ono što prijeti Bad Blue Boysima u grčkom istražnom zatvoru, u kojem se može biti i do čak 18 mjeseci. A to je da njih 100-tinjak razbiju u manje grupice i rasporede po više zatvora, u kojima bi ih dočekali brojni grčki huligani. Osim AEK-ovih, koji su željni osvete, po zatvorima ima i dosta navijača Olympiacosa. Oni su pobratimljeni sa Zvezdinim navijačima Delijama, a ranije su imali više žestokih obračuna s Boysima po Atini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...