SAOSJEĆANJE AMERIČKE GLUMICE: Marcia Cross izrazila solidarnost s Palestincima - "Kako da živim među ljudima s očima koje ne suze..."

Od početka razornog napada Izraela na Gazu, u mnogim američkim državama i širom svijeta održavaju se skupovi na kojima se zahtijeva prekid vatre i kritikuje američka podrška smrtonosnom napadu Izraela na Gazu.

  • Show

  • 13. Feb. 2024  

  • 0

Američka glumica Marcia Cross izrazila JE duboku solidarnost i saosjećanje s teškom situacijom palestinskog naroda u Pojasu Gaze.

Cross, poznata po ulozi u popularnoj TV seriji Desperate Housewives, pitala se na Instagramu kako neki ljudi mogu ostati ravnodušni ili šutjeti o tome kroz šta palestinski narod sada prolazi. 

"Borim se da shvatim kako da živim među ljudima s očima koje ne suze, srcima koja se ne trzaju i glasovima koji šute. Nema riječi za užas koji se pojavio i koji se pušta", napisala je Cross, dodavši emotikon slomljenog srca i zastavu Palestine.

Od početka razornog napada Izraela na Gazu, u mnogim američkim državama i širom svijeta održavaju se skupovi na kojima se zahtijeva prekid vatre i kritikuje američka podrška smrtonosnom napadu Izraela na Gazu, prenosi Anadolija.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

 Međutim, izraelske snage i dalje nastavljaju s napadima na Pojas Gaze.

U napadima za genocid optuženog Izraela na Pojas Gaze dana ubijena su 28.473 Palestinca.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...