OSMINA FINALA LIGE PRVAKA: Lazio pogotkom Immobilea savladao Bayern, PSG siguran protiv Real Sociedada (FOTO/VIDEO)

Parižani su večeras na domaćem terenu rutinski savladali goste iz Španije pogotcima Mbappea i Barcole,a na kraju finalni rezultat glasio je 2:0.

  • Sport

  • 14. Feb. 2024  14. Feb. 2024

  • 0

Nastavljena je Liga prvaka, a večeras su odigrane dvije utakmice prvih susreta osmine finala.

Nebesko plavi večeras su savladali na svom Olimpicu Bayern minimalnim rezultatom 1:0.

Bayern je agilnije ušao u susret, već u 2. minuti prijetio je Leroy Sane koji je odlično poslao loptu ka Joshua Kimmichu, on je sa ruba šestnaesterca pucao malo pokraj desne stative. Pet minuta poslije nova šansa za Bayern, Harry Kane se našao u odličnoj poziciji nakon preciznog dodavanja u kazneni prostor, potom je uputio loš udarac iznad prečke.

Lazio prvi put prijeti u 22. minuti, Luis Alberto je pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla malo iznad prečke. Malo je falilo da se upiše u listu strijelaca. Prijete Bavarci deset minuta poslije, Leroy Sane je opalio iz slobodnjaka na rubu šesnaesterca, ali je lopta je otišla malo pored lijeve stative.

Momenat koji je okrenuo utakmicu

Odličnu šansu imali su gosti u 40. minutu, Leon Goretzka je lijepo dodao, a Jamal Musiala primio loptu u šesnaestercu. Međutim, njegov šut je otišao malo iznad prečke.

Na otvaranju drugog dijela sjajna šansa za Lazio, Gustav Isaksen je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati u lijevu stranu gola. Manuel Neuer se bacio kao mačka i odbranio mu šut.

(Foto: Reuters)

Momenat koji je okrenuo utakmicu desio se u 67. minutu, Immobile je napravio sjajan slalom u kaznenom prostoru Bayerna, odigrao pas ka Isaksenu, a Upamecano otvorenim đonom krši Šveđanina. Sudac Francois Letexier pokazao je na “kreč”, a svog sunarodnjaka “nagradio” crvenim kartonom.

Siguran sa bijele tačke bio je Ciro Immobile koji je poslao Neuera u jednu, a loptu u drugu stranu. Gol pogledajte OVDJE.

Sjajnu šansu da udvostruči prednost imao je Felipe Anderson u 90. minutu, ali mu je sjajno klizećim startom Kim izblokirao udarac. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao a Lazio je ostvario minimalnu pobjedu od 1:0.

PSG – Real Sociedad

Parižani su večeras na domaćem terenu rutinski savladali goste iz Španije pogotcima Mbappea i Barcole,a na kraju finalni rezultat glasio je 2:0.

Domaći prijete već u 6. minutu, Kylian Mbappe je uzeo loptu i cik-cak prošao kroz odbranu. Na kraju je pucao nisko u lijevu stranu gola, ali mu je šut savršeno odbranio Alex Remiro.

Prijeti Sociedad desetak minuta poslije, Brais Mendez je dočekao loptu u petercu centaršut iz slobodnog udarca, ali mu je šut blokirao jedan od odbrambenih igrača. Samo tri minut poslije briljantna solo akcija gostiju. Takefusa Kubo vara nekoliko protivnika, ulazi u šesnaesterac i puca, ali samo pored desne stative.

Sjajnu su šansu gosti imali u 22. minutu, ponovo je Takefusa Kubo zavrnuo loptu u šesnaesterac, a Andre Silva se ubacio ispred svog čuvara i pucao glavom, ali je lopta prošla pored desne stative te je ostalo 0:0.

(Foto: Reuters)

Dobra šansa za Parižane tri minuta poslije, Ousmane Dembele je pokupio u centimetar precizno dodavanje u kazneni prostor i pucao za dlaku blizu desne stative. Mogli su gosti povesti pred odlazak u svlačionice, Mikel Merino je okušao sreću šutem s ruba šesnaesterca, ali je pogodio prečku. Bio bi to sjajan gol da je lopta ušla, rezultatom 0:0 završeno je prvo poluvrijeme.

Domaći dolaze do vodstva u 58. minutu, Marquinhos je poslao loptu u šesnaesterac, a dočekao ju je Kylian Mbappe koji je precizno zabio u lijeve rašlje za 1:0. Gol pogledajte OVDJE.

Mogao je Mbappe postići i drugi pogodak na ovoj utakmici u 63. minutu, odlučio je iznenaditi golmana šutem s ruba šesnaesterca, ali je pogodio prečku.

Pariz do drugog pogotka dolazi u 71. minuti, Bradley Barcola je napravio sjajan solo prodor i pucao unutar šesnaesterca. Alex Remiro nije uspio odbraniti šut, a lopta je ušla u donji desni ugao za 2:0. Gol pogledajte OVDJE.

Mogli su domaći riješiti sve već u prvoj utakmici u 88. minutu. Briljantnu solu akciju izveo je Randal Kolo Muani koji vara nekoliko protivnika, ulazi u šesnaesterac i puca, ali samo pored lijeve stative.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...