(NE)OČEKIVANI OBRAT: Sud u Splitu vratio Severini starateljstvo nad sinom Aleksandrom

Nakon presude Vrhovnog suda i oduzimanja Severini starateljstva došlo je do (ne)očekivanog obrata.

  • Regija

  • 20. Feb. 2024  20. Feb. 2024

  • 3

Županijski sud u Splitu vratio je Severini starateljstvo nad njenim 12-godišnjim sinom Aleksandrom.

Nakon presude Vrhovnog suda i oduzimanja Severini starateljstva došlo je do (ne)očekivanog obrata.

Splitski Županijski sud je na svojoj sjednici održanoj 6. februara ove godine, kako saznaje Slobodna dalmacija, ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku iz 2021. godine po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno.

Ranije su Severina i Milan Popović dijelili skrbništvo nad sinom Aleksandrom. Naime, a sud je 23. januara skrbništvo ponovo vratio ocu. Tada je Vrhovni sud donio odluku da Milan i Severina više neće imati zajedničko skrbništvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu već se Aleksandar, koji će uskoro napuniti 12 godina - opet vraća ocu.

Samo dvadesetak dana nakon što je u javnosti veliku buru izazvalo rješenje Vrhovnog suda koji je prihvatio reviziju i ukinuo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko skrbništvo Severine Vučković i Milana Popovića nad njihovim sinom te skrbništvo u potpunosti vratio ocu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...