PREDSJEDNIK SNS-a VUČEVIĆ PRIZNAJE: "Postoji pritisak na Beograd da disciplinira Banja Luku"

Prema njegovim riječima, Beograd, "za razliku od nekih političkih struktura u Sarajevu", vrlo jasno kaže da poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

  • Regija

  • 22. Feb. 2024  22. Feb. 2024

  • 1

Ministar obrane Srbije i predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da postoji pritisak na Beograd i predsjednika Aleksandra Vučića da "discipliniraju" Banja Luku i predsjednika RS Milorada Dodika.

Vučević je rekao da Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu kao susjednu prijateljsku državu, sastavljenu od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda, prenose Vijesti.ba.

Prema njegovim riječima, Beograd, "za razliku od nekih političkih struktura u Sarajevu", vrlo jasno kaže da poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

"Međutim, politička elita u Sarajevu ne poštuju baš teritorijalni integritet Srbije, ali to ne može formalno da provede zbog RS-a i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini u vezi sa pitanjem Kosova", naveo je Vučević.

Dodajući da Srbija vodi računa o opstanku RS-a, on je ocijenio da sve što isključuje jedan narod i jedan entitet i "sve što se nameće" nije dobro za Bosnu i Hercegovinu, prenosi Beta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...