EMIR SULJAGIĆ REAGOVAO: "Bolna, ali li realistična obnova kršćanske Evrope"

Tako je, na primjer, svojevremeno gorljivo podržao dogovor tadašnjeg premijera Kosova Hashima Thacija i prvog čovjeka Srbije Aleksandra Vučića o trgovini teritorijama na Balkanu.

  • Mini market

  • 24. Feb. 2024  24. Feb. 2024

  • 10

Odluka predsjednika Austrije Alexandera Van der Bellena da najvišim državnim odlikovanjem te zemlje nagradi i negatora genocida i glorifikatora Slobodana Miloševića Petera Handkea ne prestaje izazivati burne reakcije. 

I dio austrijske javnosti ljutito reagira na odluku predsjednika države koji dolazi iz stranke Zeleni. 

Van der Bellen odlikovao je Velikom zlatnom medaljom časti na lenti Erica Kandela, Antona Zeilingera i Handkea.

"Dobitnici Nobelove nagade - oni su primjer za uzor mnogih budućih generacija", napisao je predsjednik Austrije. 

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica na svom je X-nalogu rezignirano konstatirao: 

"Bolna, ali realistična obnova kršćanske Evrope".

Iako dolazi iz progresivne stranke Zelenih Austrije, Van der Bellen je baštinik niza krajnje kontraverznih i rigidnih stavova. 

Tako je, na primjer, svojevremeno gorljivo podržao dogovor tadašnjeg premijera Kosova Hashima Thacija i prvog čovjeka Srbije Aleksandra Vučića o trgovini teritorijama na Balkanu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...