NIJE MU PROŠLO: Pijani vozač pokušao podmititi slovenačkog policajca sa hiljadu eura

Novogoriški policajci su u drugoj polovini decembra prošle godine vršili kontrolu saobraćaja noću i pritom uhvatili vozača privatnog automobila.

  • Hronika

  • 25. Feb. 2024  

  • 0

Prošlog decembra 31-godišnji pijani vozač pokušao je da podmiti slovenačkog policajca sa hiljadu eura. Iz novogoričke policijske uprave saopšteno je da je protiv njega podnesena krivična prijava zbog davanja mita, a protiv njega je podignutai optužnica Okružnom sudu zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Novogoriški policajci su u drugoj polovini decembra prošle godine vršili kontrolu saobraćaja noću i pritom uhvatili vozača privatnog automobila.

31-godišnjaku je određen alkotest, a nalaz je pokazao da je bio pijan. Policija je zbog toga odredila zadržavanje vozača u policijskim prostorijama i izrekla propisane sankcije.

Vozač je tokom postupka pokušao podmititi policajca. Dao mu je hiljadu eura da ga ne bi kaznio.

Ovim je vozač počinio krivično djelo davanje mita, a novogorički policajci su ga prijavili Okružnom državnom tužilaštvu u Novoj Gorici. Protiv njega su podigli i optužnicu Okružnom sudu zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Istovremeno, u novogoričkoj policijskoj upravi su naglasili da imaju nultu toleranciju na ovakva krivična djela. “Istraga koruptivnih krivičnih djela jedan je od osnovnih prioriteta rada policije”, dodali su. Upozorili su i da su u slučaju korupcije odgovorni i davaoci i primaoci mita.

“Korupcijska krivična djela se po pravilu vrše u zatvorenim krugovima osoba koje nemaju interes da ova djela objelodane organima za provođenje zakona, pa pozivamo sve da to prijave policiji ako imaju ovakvu vrstu informacija”, dodali su još iz policije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...