KRSTIO SE I LIJEVOM I DESNOM: BN TV ismijala Stevandića što se ne zna krstiti, on ih optužio za  "bogohuljenje"(VIDEO)

Povod za Stevandićevu ljutnju je satirično-humoristična emisija "Protekcija" u kojoj je su se autori našalili sa načinom na koji se on krstio na proslavi Dana Srbije održanoj prošle nedjelje na Oplencu.

  • Politika

  • 27. Feb. 2024  27. Feb. 2024

  • 2

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske, ljutito je regirao na društvenim mrežama protiv bijeljinske BN Televizije, optužujući taj medij za "bogohuljenje" i "podmuklu laž".

Povod za Stevandićevu ljutnju je satirično-humoristična emisija "Protekcija" u kojoj je su se autori našalili sa načinom na koji se on krstio na proslavi Dana Srbije održanoj prošle nedjelje na Oplencu.

U prikazanom video isječku vidi se Stevandić koji tokom rituala kolektivnog krštenja neobično "iskače iz ritma" ostalih visokih gostiju okupljenih na ovoj manifestaciji. Voditelj "Protekcije" je kazao kako su Stevandića vjerovatno bile okupirale neke ovozemaljske misli ("kupovina na bezinskoj pumpi") i lični problemi, zbog kojih nije bio dovoljno koncentriran na vjerski ritual. Na kraju priloga voditelj se prekrstio demonstrirajući Stevandiću kako se to pravilno radi.

Stevandić je na društvenim mržama ovaj prilog nazvao "medijskim blaćenjem putem sramne montaže vraćanjem snimka krštenja unazad".

Napisao je da to "jeste krivično djelo, ali je i bogohuljenje. Podmukla laž kako se krstimo nije vrlina i vjerovatno ima svrhu, ali ima i cijenu. Sram da vas bude“, poručio je Nenad Stevandić urednicima BN-a i autoru "spornog" priloga.

Na integralnom snimku u trajanju od pola sata sa svečanosti u Oplencu koje je objavila BN Televizija, međutim, vidljivo je da predsjedniku Narodne Skupštine RS krštenje i nije baš "išlo od ruke".

(SB, BN TV)  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...