PRINC HARRY IZGUBIO PARNICU: Pokrenuo je pravni postupak protiv Ministarstva unutrašnjih poslova...

(...) zbog odluke Izvršnog odbora za zaštitu autorskih prava i javnih osoba (Ravec) iz februara 2020. nakon što mu je rečeno da više neće dobiti "isti stupanj" javno financirane zaštite kada bude u zemlji.

  • Show

  • 28. Feb. 2024  28. Feb. 2024

  • 0

Princ Harry izgubio je parnicu na Visokom sudu protiv Vlade zbog odluke da promijeni razinu njegovog osobnog osiguranja koje financiraju porezni obveznici prilikom posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu.

Harry je pokrenuo pravni postupak protiv Ministarstva unutrašnjih poslova zbog odluke Izvršnog odbora za zaštitu autorskih prava i javnih osoba (Ravec) iz februara 2020. nakon što mu je rečeno da više neće dobiti "isti stupanj" javno financirane zaštite kada bude u zemlji. Odluka je uslijedila nakon što je dao ostavku na svoje kraljevske dužnosti i preselio se u SAD u januaru 2020. godine.

Ravec je tada odlučio da princ i njegova obitelj više ne bi trebali dobivati "isti stupanj" zaštite koji su im prije bili omogućeni dok su živjeli puno radno vrijeme u Ujedinjenom Kraljevstvu, prenosi Index.hr.

Visoki sud, koji je saslušao dijelove Harryjeve ponude za sudsku reviziju u četiri oka, presudio je da vlada Ujedinjenog Kraljevstva nije postupila nepravedno prelaskom na sustav koji "procjenjuje prijetnju Harryju od slučaja do slučaja.”

Harry je dobio dopuštenje da izazove odluku Ministarstva unutrašnjih poslova, a njegovi odvjetnici tvrde da je odluka o uklanjanju policijske zaštite donesena nepravedno. Harry pak je tvrdio da su postojale "proceduralne nepoštenosti" i pristranosti u donošenju te odluke.

Visoki je sud u srijedu odbacio taj argument, a sudac Peter Lane donio je djelomično redigiranu presudu na 51 stranici kojom se odbacuje tvrdnja "da je bilo proceduralne nepoštenosti" u Ravecovoj odluci. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...