RASTE BROJ POGINULIH: Biden reagovao na izraelski napad na Palestince koji su u redu čekali hranu

Biden je također rekao da postoje “dvije suprotstavljene verzije onoga što se dogodilo” tokom napada i da SAD “provjeravaju” šta se dogodilo.

  • Svijet

  • 29. Feb. 2024  

  • 1

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da će napad na Palestince koji čekaju pomoć u sjevernoj Gazi, gdje humanitarne grupe kažu da je Izrael ozbiljno ograničio pristup hrani u posljednjih nekoliko mjeseci, zakomplikovati napore za postizanje sporazuma između Hamasa i Izraela, javlja Al Jazeera.

“Znam da hoće”, rekao je Biden novinarima na pitanje da li će napad otežati postizanje primirja. Dodao je da do pauze u borbama vjerovatno neće doći sljedećeg ponedjeljka, kako je navodio u izjavama ranije ove sedmice.

Biden je također rekao da postoje “dvije suprotstavljene verzije onoga što se dogodilo” tokom napada i da SAD “provjeravaju” šta se dogodilo.

Palestinski svjedoci su rekli da je incident počeo kada su izraelske snage otvorile vatru na grupu ljudi koji su čekali hranu.

Kako prenosi Al Jazeera, u međuvremenu je Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je da je potvrđeno da je još osam osoba umrlo nakon što su njihova tijela stigla u bolnicu al-Shifa, te dodalo da se još uvijek izvlače žrtve iz područja gdje su izraelske trupe otvorile vatru na Palestince koji čekaju da dobiju humanitarnu pomoć. Sada je potvrđeni broj poginulih u napadu 112, dok je 760 je ranjeno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...