OGLASILO SE TUŽILAŠTVO BiH: Fikret Kajević uhapšen nakon povratka u BiH, evo za šta se sumnjiči

Osumnjičeni je pod istragom u predmetu sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija i tereti se za organizirani kriminal povezan sa međunarodnim krijumčarenjem većih količina opojnih droga i njihovu distribuciju na ilegalnom narko-tržištu.

  • Hronika

  • 01. Mar. 2024  

  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su u četvrtak Fikreta Kajevića, vlasnika restorana Royal u Vogošći i jednog od osumnjičenih u akciji "Kum" koja se širom BiH provodi od 21. februara, a usmjerena je na organizirani kriminal.

Kako su naveli iz Tužilaštva BiH, nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu, pripadnici policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode osumnjičenog: Kajević Fikreta, rođenog 1972. godine u mjestu Kajevići kod Prijepolja, Srbija.

Osumnjičeni je pod istragom u predmetu sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija i tereti se za organizirani kriminal povezan sa međunarodnim krijumčarenjem većih količina opojnih droga i njihovu distribuciju na ilegalnom narko-tržištu.

Nedavno su, u akciji kodnog naziva "Kum", lišena slobode dvojica osumnjičenih i izvršeni pretresi objekata na više lokacija, a Kajević u tom trenutku nije pronađen na adresi i lociran je u inostranstvu. 

Njegovo lišenje slobode izvršeno je odmah po povratku u BiH te je u četvrtak u popodnevnim satima predat postupajućem tužiocu koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o prijedlogu pritvora, kao i drugim aktivnostima u predmetu.

Podsjećamo, u okviru akcije "Kum" prethodno su uhapšeni granični policajac Aleksandar Matović, osumnjičen zbog pomaganja osumnjičenim pri ilegalnom prelasku granice, kao i Predrag Petković koji se i ranije dovodio u vezu sa raznim kriminalnim radnjama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...