UZBUNA U SARAJEVSKOM NASELJU HRASNO: Građani pronašli minobacačku granatu u dvorištu zgrade

Kako su nam saopštili, jedan stanar je prijavio da je, prilikom okopavanja zemljišta u dvorištu zgrade, pronašao spravu nalik projektilu.

  • Hronika

  • 01. Mar. 2024  

  • 0

Redakciji portala Radiosarajevo.ba čitatelji su u javili da su u petak, 1. marta, oko 11:25 sati kola hitne pomoći, vatrogasci i policija pod sirenama prošli kroz sarajevsko naselje Hrasno.

Na adresi Aleja Lipa, tačnije u dvorištu jedne zgrade je pronađena minobacačka granata, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Kako su nam saopštili, jedan stanar je prijavio da je, prilikom okopavanja zemljišta u dvorištu zgrade, pronašao spravu nalik projektilu.

Izlaskom na teren su pripadnici Civilne zaštite KS utvrdili da je riječ o minobacačkom projektilu iz rata, kojeg su iskopali, a slučaj su dalje proslijedili Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ). 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...