NEZAUSTAVLJIVO GAZI PREMA PREDSJEDNIČKOJ NOMINACIJI REPUBLIKANACA: Pobjeda Trumpa u Idahu, Michiganu i Missouriju (VIDEO)

Sljedeći izbori u stranačkim kokusima bit će u Washingtonu, a najvažniji dan je takozvani superutorak, 5. mart, kada će predizbori biti održani u 16 saveznih država.

  • Svijet

  • 03. Mar. 2024  

  • 0

Na republikanskim izborima u Idahu, Michiganu i Missouriju pobijedio je bivši američki predsjednik i favorit za republikansku predsjedničku nominaciju Donald Trump.

Sljedeći izbori u stranačkim kokusima bit će u Washingtonu, a najvažniji dan je takozvani superutorak, 5. mart, kada će predizbori biti održani u 16 saveznih država.

Kandidatu za republikansku nominaciju je potrebna podrška 1.215 delegata. Trump je u velikoj prednosti u odnosu na protukanidatkinju, bivšu ambasadoricu u UN-u Nikki Haley.

„Proteklih nekoliko sedmica brzo smo trčali do republikanske nominacije, bila je to raketa. Stojim pred vama ne samo kao bivši i nadamo se budući predsjednik, već kao ponosni politički disident i javni neprijatelj odmetničkog režima. Ti ljudi su razbojnici i nasilnici. Vole reći da je Trump prijetnja demokratiji. Biden je prijetnja demokratiji", poručio je Trump.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...