NAKON VELIKOG BROJA SLUČAJEVA FEMICIDA: Omiljena bh. spisateljica Nura Bazdulj Hubijar zgrozila javnost vicevima o ubijanju žena

Bazdulj Hubijar je ispisala dva vica u kojima je glavni junak Mujo. U jednom vicu on ubija Fatu, u drugom neku drugu ženu.

  • Kultura

  • 04. Mar. 2024  

  • 5

Na društvenim mrežama omiljene bosanskohercegovačke spisateljice Nure Bazdulj Hubijar pojavilo se nekoliko neprimjerenih viceva koji su zgrozili njene pratioce, a nakon objave medija i širu javnost u BiH.

Bazdulj Hubijar je ispisala dva vica u kojima je glavni junak Mujo. U jednom vicu on ubija Fatu, u drugom neku drugu ženu. Omiljeni likovi iz bh. viceva Mujo i Fata često se spominju na zabavama, no pravo je pitanje da li je vrijeme za pričanje ovakvih viceva kada gotovo svakog dana svjedočimo femicidima u našoj zemlji.

Spisateljica inače na ovim profilima dijeli i privatne fotografije, stoga se pretpostavlja da je ona postavila i sljedeće viceve:

alt

 

Na društvenim mrežama prati je oko 111 hiljada korisnika, pa je samim time njen odgovornost za sadržaj veća, što pokazuje i veliki broj pratitelja koji su je kritizirali zbog ovih viceva.

 

"U vremenu kada imamo sve više femicida, nasilja nad ženama, vi pišete viceve na taj račun?! Nemam riječi. Užasno šta spisateljica čije radove nam djeca čitaju u udžbenicima objavljuje", neki su od komentara.

Statistički gledano, prema nekim procjenama čak 40 posto svih ubistava u Bosni i Hercegovini rezultat su femicida, stoga se baš i nismo nasmijali ovim vicevima.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...