"U OSMOJ JEDINICI IDEMO ODVOJENO": Grbin iznio detalje o velikoj lijevoj koaliciji, govorio i o prozivkama oko slogana

Najavljuje borbu protiv korupcije i sprječavanje Ivana Turudića da preuzme dužnost glavnog državnog odvjetnika.

  • Regija

  • 06. Mar. 2024  06. Mar. 2024

  • 0

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin uoči nadolazećih parlamentarnih izbora najavio je koaliciju s deset lijevih stranaka, što je objavio jučer. Uz SDP na izbore idu Fokus, IDS, PGS, Reformisti, Centar, Radnička fronta, Stranka s imenom i prezimenom, Glas i HSS.

“Ovo jučer je bio prijelomni trenutak za izbore. Sad je jasno da u RH postoji alternativa”, rekao je Grbin. “Ono oko čega postoji apsolutna suglasnost je da nakon izbora zajedno ulazimo u formiranje vade”, kazao je danas u razgovoru za N1.

“Svjesni smo da moramo raditi zajedno”, rekao je Grbin i dodao da žele postići maksimalan rezultat s time. “Vremena za čekanje nema. Ne treba podcjenjivati naše birače, oni razumiju da postoje stranke koje su svjesne da se zemlja mora mijenjati na bolje”, naveo je.

Grbin navodi da nije nužan izlazak u koaliciji u svim izbornim jedinicama. “Još imamo i razgovore s Možemo oko točkaste koalicije u pojedinim jedinicama. Što se tiče naziva, ovo doista je koalicija kojoj je za cilj bolja Hrvatska, a ime ćemo dogovoriti sa svim kolegama u narednim danima. To je naš cilj”, rekao je.

O prozivkama HDZ-a da su im pokrali slogan, Grbin navodi da je HDZ 2007. ukrao ime kampanje od SDP-a iz 2001. godine. “I tad im nije smetalo. Tad su ‘Idemo dalje’ doslovno pokupili od SDP-ovog ‘Idemo dalje’”, istaknuo je Grbin.


Najavljuje borbu protiv korupcije i sprječavanje Ivana Turudića da preuzme dužnost glavnog državnog odvjetnika. Također, najavljuje trajni dodatak umirovljenicima, promjenu lex AP-a i provođenje drugih programa, uključujući povećanje plaća.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...