U KINIMA U LJETNIM MJESECIMA: Dolazi nastavak Pixarovog animiranog filma koji je 2016. osvojio Oscara

Animirani film je 2016. nominiran za dva Oscara te je pobijedio u kategoriji Oscar za najbolji animirani film.

  • Kultura

  • 08. Mar. 2024  08. Mar. 2024

  • 0

Konačno je objavljen trailer za nastavak animiranog filma Izvrnuto obrnuto (Inside Out), koji je nastao u suradnji Pixara i Disneyja. Radnja animiranog filma prati emocije koje se nalaze u glavi djevojčice Riley, a u nastavku priče će publika, uz originalnih pet likova koji predstavljaju emocije, gledati i četiri nova lika.

U nadolazećem filmu Riley je tinejdžerica, a njene stare emocije Sreća, Tuga, Ljutnja, Strah i Gađenje suočene su s novim emocijama koje ih pokušavaju nadvladati i preuzeti kontrolu nad Riley.

Od glumaca koji su dali glas likovima u originalu vraćaju se Amy Poehler kao Sreća, Phyllis Smith kao Tuga, Lewis Black kao Ljutnja, Diane Lane kao Rileyina majka i Kyle MacLachlan kao Rileyin otac. U nastavku glas Strahu daje Tony Hale, a Gađenju Liza Lapira. Novim likovima glasove daju Maya Hawke kao Anksioznost, Adèle Exarchopoulos kao Dosada, Paul Walter Hauser kao Sramota i Ayo Edebiri kao Zavist. 

Izvrnuto obrnuto iz 2015. godine oduševio je publiku i kritičare, na Rotten Tomatoesu ima 98 posto od kritičara i 89 posto od publike. Kako prenosi The Hollywood Reporter, originalni film iz franšize je zaradio 857.6 miliona dolara na globalnoj razini i predstavljao velik uspjeh za Pixar. Također, animirani film je 2016. nominiran za dva Oscara te je pobijedio u kategoriji Oscar za najbolji animirani film. 

Nastavak je nastao u režiji Keley Mann i produkciji Marka Nielsena, a u kina stiže na ljeto ove godine. 

Trailer pogledajte ovdje.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...