DRAGAN BURSAĆ: "Ne treba Crnoj Gori zavojevačka Rusija pored ovakve vlasti"

Pa Knežević, koliko god zaludno i budalasto zvučao, prebacuje lopticu u Krapovićevo dvorište nadajući se, kažem i očekujući da Krapović postupi u skladu sa beogradsko-moskovskim direktivama i Crnu Goru nekako proba ispisati iz NATO pakta, a sve u okviru tobožnje brige za “crnogorske vojnike“.

  • Mini market

  • 11. Mar. 2024  

  • 1

Piše: Dragan BURSAĆ (CdM)

“A zamislite samo da je Milan Knežević ovu svoju sramnu bruku okončao riječima – i kakva god da je crnogorska vojska, pošto je u NATO paktu, jača je od srpske. Pa dobio bi nogu u stražnjicu i letio bi svojim aerodinamičnim oblikom nazad makar do Nikšića u roku odmah. Ne smeta Kneževiću što ima crnogorskih vojnika toliko i toliko i što su naoružani tako i tako, nego njemu smeta što uopšte postoji crnogorska vojska i što mladež Crne Gore nije u sastavu makar vojske Srbije, ako već ne može (legalno) biti ruskim paramilitarnim postrojbama.“

Notorni Milan Knežević gostovao je u svojoj pljuvačkoj misiji na srbijanskoj TV Prva, koju indirektno vodi i uređuje Aleksandar Vučić. U svojoj ljigavosti, Knežević se trudio stilom čovjeka bez stila i humorom bez smisla za humor da zasmije voditeljku tako što će napljuvavati vojsku (još uvijek svoje) zemlje Crne Gore.

Da si to rekao za Srbiju letio bi naglavce van

Citiram: „Nama u Crnoj Gori, koji imamo 150 vojnika ukupno, kad mi budemo morali da šaljemo vojnike u Ukrajinu, što naš ministar odbrane najavljuje. A naoružanje nam je takvo da nas u ovom trenutku može neki lovački savez sve okupirati za manje od 24 sata. S tim našim vojnicima, kažem vam, ne možemo da idemo ni u lov na zečeve po Crnoj Gori, a ne da se mi sukobljavamo sa Rusijom.“

Ovo srpdanje, da ne kažem zajebancija sa sopstvenom državom, omogućeno je Milanu paradoksalno baš od strane njegove države u kojoj je sa svojim partijskim satelitima na vlasti.

A zamislite samo da je ovu svoju tiradu završio riječima – i kakva god da je crnogorska vojska, pošto je u NATO paktu, jača je od srpske. Pa dobio bi nogu u stražnjicu i letio bi svojim aerodinamičnim oblikom nazad makar do Nikšića u roku odmah.

Ali vidite šta je ovdje u stvari:

Ne smeta Kneževiću što ima crnogorskih vojnika toliko i toliko i što su naoružani tako i tako, nego njemu smeta što uopšte postoji crnogorska vojska i što mladež Crne Gore nije u sastavu makar vojske Srbije, ako već ne može (legalno) biti u ruskim paramilitarnim postrojbama.

E to je suva istina!

Pa onda treba iščitavati pokušaj nesuvisle šale Kneževića kao zlu misao nevoljenog djeteta koje se buni i na ono što ima, kad već nije sa omiljenim drugarima. A omiljeni drugari su stalno i uvijek Rusija i Srbija. Kneževiću i ne samo Kneževiću to su zvijezde vodilje sa kojima inaugurira srpski svet u Crnoj Gori.

Paradoks srpskog sveta

Kažem vam, da je Milan nesretni pokušao napraviti kakvu šalu sa vojskom Srbije ili gluvo bilo Rusije u toj istoj Srbiji proveo bi se, pa… kao svaki pošten čovjek koji je upisan u tamošnji katalog autošovinista, preciznije, ne bi ga bilo na medijskoj mapi ove zemlje.

I za to je, molim vas lijepo, od svojih kamarada secesionista u Crnoj Gori nagrađen aplauzima i smijehom.

Jer to vam je paradoks srpskog sveta: Ako se sprdaš sa tuđom zemljom Rusijom, onda si autošovinista, a ako blatiš svoju zemlju (Crnu Goru) onda si patriota. I to nigdje nema, ali u srpskom svetu eto ima i ne da ima nego je i poželjno.

Naravno, ovo je samo jedan sloj ljigavštine koju donosi Knežević. Drugi je mnogo opasniji i zapravo se sastoji od suptilnih i manje suptilnih poruka, prije svega vlastima u Crnoj Gori.

Jer?

Jer predsjednik DNP-a Milan Knežević, gostujući na srpskoj TV Prva, indirektno kazuje da bi Crna Gora mogla biti legitimna meta Rusije u slučaju eskalacije rata u Ukrajini, odnosno slanja crnogorskih vojnika, a ministru odbrane Draganu Krapoviću poručuje direktno da ‘‘smanji doživljaj’’.

 Hoće li biti litija protiv NATO pakta?

Pa Knežević, koliko god zaludno i budalasto zvučao, prebacuje lopticu u Krapovićevo dvorište nadajući se, kažem i očekujući da Krapović postupi u skladu sa beogradsko-moskovskim direktivama i Crnu Goru nekako proba ispisati iz NATO pakta, a sve u okviru tobožnje brige za “crnogorske vojnike“.

I ovo je najopasnija poruka. Jer niko živ ne spominje da će crnogorska vojska u sklopu bilo čega ići u rat sa Rusijom!!! Ali je cilj javnosti predstaviti takvu sliku – u kojoj od Podgorice do Tivta, od Nikšića do Ulcinja, crnogorski vojnici, samo čekaju da krenu na Moskvu (sic!).

Zašto?

Pa ne treba puno pameti, pa da se vidi još jedna litija u budućnosti sa istim nalogodavcima i finansijerima, kako maršira Crnom Gorom za jednim jedinim zahtjevom – da Crna Gora istupi iz NATO pakta i da postane “neutralna“ zemlja.

Korak po korak, dobri moji, za sve postoji prvi put, a ovako prodana, usitnjena i raskomadana zemlja sa likovima poput Kovačevića, Mandića ili kompletne garniture PES-a na dobrom je putu da počne sama sebi pucati u obje ranjene noge.

Što se kaže, ne treba Crnoj Gori zavojevačka Rusija pored ovakve vlasti koja je sama rusofilskija od one ruske. Samo je stvar koliko građani Crne Gore prepoznaju ovo zlo koje isijavaju ‘vedete’ srpskog sveta poput Kneževića i ostalih.

Sad za sad, ovo što izgovara Milan je sprdnja sa samim sobom, ali nije daleko trenutak kad će se okrenuti i sukobiti sa Crnom Gorom, i to konkretnim mjerama.

Sljedeća je navodna  “pacifikacija”, budite uvjereni u to, sa jasnim ciljem udaljavanja Crne Gore od NATO pakta i približavanja  zemlje “bratskim” državama. A znamo kako je Crna Gora prolazila u prošlosti sa “braćom“.

U pamet se, Crnogorci, nije sve samo do Pipuna i ekipe, malo i vi preuzmite dizgine budućnosti u svoje ruke. Jer ovo što danas govori Knežević, samo je smiješno. Ali bi moglo postati operativno i opasno.

A onda je, znate to, kasno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...