U HRVATSKOJ ODJEKNULA NAJAVA MINISTRA HELEZA: „Ovo što je Aleksandar Vučić izjavio da ima…“

"Mi ćemo te dronove izvoziti, to je skupo na tržištu. To je ponos naše namjenske industrije”, tvrdi Helez.

  • Vijesti

  • 13. Mar. 2024  

  • 3

Intervju ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza odjeknuo je u regionu. Dio razgovora objavio je i hrvatski Index.

Ministar obrane BiH i potpredsjednik SDP-a Zukan Helez u intervjuu za Mrežu Federalne televizije komentirao je i naoružavanje BiH.

"Preko nekih naših susjednih država vrši se blokada naoružavanja Oružanih snaga BiH, a preko Vijeća ministara.

Međutim, mi imamo namjensku industriju koja je najbolja od svih u regionu. Ovo što je Aleksandar Vučić izjavio da ima dronove koje će oni proizvoditi, 5.000 dronova samoubica, to ćemo mi za 15 dana početi proizvoditi.

Naša namjenska industrija je osposobljena do te mjere da može konkurirati svakoj namjenskoj industriji i to je ono što je dobro za BiH.

Mi ćemo te dronove izvoziti, to je skupo na tržištu. To je ponos naše namjenske industrije”, tvrdi Helez.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...