KINESKI ODGOVOR TESLI: Otkriven datum dolaska najiščekivanijeg električnog automobila ove godine…

Ovaj model će integrirati BYD ili CATL baterije, ovisno o tome ima li verzija jedan ili dva električna motora.

  • Auto

  • 14. Mar. 2024  

  • 0

Kineski tehnološki div Xiaomi počet će s prodajom svog prvog električnog vozila, Speed Ultra 7 (SU7), od 28. marta, objavila je kompanija na društvenoj mreži Weibo. Podsjetimo, prošlog prosinca, izvršni direktor kompanije, Lei Jun, predstavio je SU7 i najavio da želi proizvesti auto iz snova koji je dobar kao Porsche ili Tesla.

alt

SU7 je limuzina s četvera vrata proizvedena u suradnji s kineskim državnim proizvođačem vozila BAIC, koji ima tvornicu u Pekingu. Ovaj model će integrirati BYD ili CATL baterije, ovisno o tome ima li verzija jedan ili dva električna motora. SU7 se može konfigurirati u dvije verzije, Basic i Max. Prvi će imati domet do 668 kilometara sa svakim punjenjem, dok će drugi dosezati do 800 km. Što se tiče motora, SU7 Max bit će opremljen s dva motora za postizanje snage od 495 kW/673 KS i brzine od 265 km/h. Osnovna verzija će imati motor na stražnjoj osovini za postizanje snage od 220 kW/299 KS i maksimalne brzine od 210 km/h.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...