PRVO ŠTO IDE POSLIJE TOPA JE, NARAVNO, TOPA: Napravite je po ovom receptu, ili kao iftar, ili, ako ne postite, kao ukusnu večeru

Topa je neizostavna na trpezi za vrijeme iftara. Obično se služi prije supe, kao prvo iftarsko jelo.

  • Gastro

  • 15. Mar. 2024  15. Mar. 2024

  • 0

Sastojci:

Za pripremu ovog jela je potrebno: mladi sir, pavlaka, malo mlijeka, mala kašika brašna, malo putera i so.

Priprema:

1. U tavi ili aluminijskom tanjiru staviti mladi sir, masni sir, pavlaku, puter.

2. Možete pomiješati bilo koji sir od ovih pobrojanih. Neko stavlja i feta sir.

3. Količinu prilagodite vašoj potrebi i vašem ukusu. Možete staviti i svega podjednako.

4. Sve dobro izmiješati da se istopi i na kraju dodati malo soli.

5. Po želji možete ususti jaje, koje ćete staviti na samom početku zajedno s ostalim sastojcima.

5. Gotovu topu možete preliti istopljenim puterom i služiti uz vruć somun.

Prijatno:)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...