DODIK POZVAO CRNOLISTAŠE IZ RS-a DA UGASE RAČUNE U BANKAMA: Stevandić se prvi "voljno" javio

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je on to uradio i prije Dodikovog poziva.

  • Politika

  • 16. Mar. 2024  16. Mar. 2024

  • 4

"Ja ću povući iz banaka gdje primam i platu i sve ostalo, sve račune i predlažem da to svi urade", rekao je Milorad Dodik predsjednik bh. entiteta RS i lider SNSD-a nakon održane sjednice Izvršnog komiteta ove stranke, reagujući na moguće najavljene sankcije domaćim bankama od Ministarsva finansija SAD-a.

Dodik je pozvao i ostale koji su pod američkim sankcijama da učine istoa, a na crnoj listi se nalaze premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, te potpredsjednik Vlade, ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović, član Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić (SNSD), nekadašnji Dodikov savjetnik i bivši predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija, te ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić.

Prije dva dana na crnoj listi su završili Srebrenka Golić, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske, Branislav Okuka, savjetnik predsjednika Republike Srpske, i Jelena Pajić Baštinac, generalna sekretarka predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je on to uradio i prije Dodikovog poziva.

"Da obradujem srbofobe autošoviniste i neonaciste da sam i prije toga ugasio sve račune. Nacisti su 1942. godine tražili zlato od uglednih, bogatih Srba da im ne pobiju djecu. Nama je ipak lakše!", napisao je Stevandić na društvenoj mreži X.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...