SRAMAN ISTUP NENADA STEVANDIĆA NA SRBIJANSKOJ TELEVIZIJI: "Ovdje je riječ o evropskim muslimanima koji su zaštićeni kao bijela rasa..."

Otvaranje puta da Republika Srpska traži izlaznu trasu jer ne želi da živi sa ljudima koji je prije podne proglašavaju genocidnom, a popodne žele da ukinu, a onda bi sa njom da žive u istoj državi i sarađuju, rekao je Stevandić.

  • Vijesti

  • 12. Apr. 2024  12. Apr. 2024

  • 7

-Rezolucija o Srebrenici je diskriminatorska rezolucija po pitanju muslimana i ovo je nevjerovatan ponor koji je otvorila NATO alijansa, izjavio je Nenad Stevandić predsjednik Narodne skupštine Srpske za TV Prva. 

-Pritisci su veliki, ali ja nisam pesimita. Ovo je demonstracija novog kršenja međunarodnog prava koje je uzrokovano upravo nemoći u ranijim pokušajima da se mi dezavuišemo, ukinemo i dovedemo u nemoguću poziciju. Ovo je nastavak te politike. Ali ovaj put su potcijenili našu pamet, našu sabranost i slogu. Sve su potcijenili, rekao je Stevandić.

Kazao je da je rezolucija o Srebrenici diskriminatorska.

-Ovdje je riječ o evropskim muslimanima koji su zaštićeni kao bijela rasa, dok su svi drugi muslimani u svijetu po Africi, Aziji tretirani kao manje vrijedni, jer jer su njihove žrtve mnogo veće a nikada nisu dobili nekusvjetsku podršku u rezoluciji za genocid.

-Nevjerovatan ponor koji je otvorila NATO alijansa, jer je ovdje rezolucija o NATO muslimanima, a ne o muslimanima o svijetu i to je ogromna razlika. 

To je 10:1 i oni će taj ponor ugledati kasnije, poručio je Stevandić.

Kaže da su potcijenili i međunarodnu diplomatsku aktivnost Srbije, kao i da su desetine zemalja na strani Srbije.

- Ovo je novi promašaj Zapada koji će napraviti nekoliko negativnih efekata. Prvi će biti potpuno poremećeni odnosi na Balkanu između država i naroda. Otvaranje puta da Republika Srpska traži izlaznu trasu jer ne želi da živi sa ljudima koji je prije podne proglašavaju genocidnom, a popodne žele da ukinu, a onda bi sa njom da žive u istoj državi i sarađuju, rekao je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...