BIDEN ODBIJA KRITIKE NA RAČUN SVOJIH GODINA: "Dva su kandidata za predsjednika, ali jedan mentalno nesposoban i..."

Američki predsjednik je ponovio kako bi pobjeda Trumpa bila stvarna prijetnja demokraciji. Kritizirao je i veze Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

  • Svijet

  • 18. Mar. 2024  18. Mar. 2024

  • 1

Američki predsjednik Joe Biden rekao je sinoć da je samo jedan od dva kandidata za američkog predsjednika na ovogodišnjim izborima mentalno nesposoban, a da to nije on, već Donald Trump, javlja Associated Press.

"Na ovim su izborima dva kandidata izborila nominaciju svojih stranaka. No jedan od njih je prestar i mentalno nesposoban za posao. Drugi sam ja", rekao je kroz smijeh Biden na konferenciji Demokratske stranke u Washingtonu.

Biden uporno odbija kritike na račun svojih godina, navodno lošeg pamćenja i zbunjujućeg ponašanja te umjesto toga ističe te mane kod svog protukandidata, 77-godišnjeg Trumpa.

"Nemojte mu reći, on misli da se natječe protiv Baracka Obame, to je rekao", rekao je 81-godišnji Biden, koji se također našalio kako ostaje budan dugo nakon predviđenog vremena za spavanje.

Biden se zatim uozbiljio te ponovio kako bi pobjeda Trumpa bila stvarna prijetnja demokraciji. Kritizirao je i veze Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Živimo u trenutku bez presedana u demokraciji. Demokracija i sloboda su doslovno napadnute. Putin je u naletu u Europi. Moj prethodnik mu se klanja i kaže mu 'radi što god hoćeš”, rekao je.

Biden je na konferenciji ugostio i ukrajinsku ambasadoricu Oksanu Markarovu te estonsku premijerku Kaju Kallas. “Nećemo pokleknuti. Oni neće pokleknuti, a ni ja neću pokleknuti”, zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...