REŽISER KOKAN MLADENOVIĆ DAJE PODRŠKU AKTIVISTKINJI AIDI ĆOROVIĆ: "Ako ona ode u zatvor, imaćete posla sa nama. Slobodno provjerite koliko nas ima"

Ćorović je prvobitno kažnjena sa 100.000 dinara, međutim, pošto kaznu nije platila donijeto je novo rešenje.

  • Regija

  • 18. Mar. 2024  18. Mar. 2024

  • 2

istaknuti srbijanski pozorišni režiser Kokan Mladenović oglasio se na svom nalogu na društvenoj mreži Facebook kako bi iskazao podršku aktivistkinji Aidi Ćorović, uz riječi da ako ona ode u zatvor, vlast će imati posla sa njima.

„Ako Aida Ćorović ode na odsluženje zatvorske kazne jer je jajima gađala mural monstruma i ratnog zločinca, u zemlji gde predsednikovi kumovi piške prihvatljivo filtrirani kokain, a kumčići organizuju lanac prostitucije i bivaju nedostupni tim istim organima koji dokazuju snagu države na Aidi, Srbija više nema razloga da postoji. Godinama je već jako teško voleti ovu zemlju, ali ovo je kap koja čini da je se stide svi preostali normalni stanovnici. Dakle, da pojasnimo, Aida neće ići u zatvor zbog nečega čime bi se njome ponosili u normalnim zemljama. Ako ode, imaćete posla sa nama, a vi slobodno proverite ko smo i koliko nas ima“, napisao je Mladenović na svom Facebook nalogu. 

Ako Aida Ćorović ode na odsluženje zatvorske kazne jer je jajima gađala mural monstruma i ratnog zločinca, u zemlji gde...

Objavljuje Alan SmitheeNedjelja, 17. ožujka 2024.

Aktivistkinja Aida Ćorović dobila je rješenje Prekršajnog suda u Beogradu za izdržavanje zatvorske kazne, zbog toga što je jajima gađala mural ratnog zločinca Ratka Mladića u Beogradu. Ona bi trebalo da bude u zatvoru maksimum 60 dana i to u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli.

Ćorović je prvobitno kažnjena sa 100.000 dinara, međutim, pošto kaznu nije platila donijeto je novo rešenje. Ovim se kažnjava zatvorom od 60 dana, po 1.000 dinara za svaki dan zatvora. Preostali dug od 40.000 biće naplaćen zapljenom.

U presudi se navodi da je Ćorović prekršila Zakon o javnom redu i miru, jer je „bacala jaja u pravcu stambene zgrade“ i vrijeđala policijske službenike prilikom vršenja dužnosti, navodi Danas.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...