OPET MORA NA SUD: Severinina advokatica otkriva zašto je ročište u međuvremenu otkazano

U ponedjeljak zakazano je četvrto ročište na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu za Severinu Vučković zbog toga što ju je tužila sutkinja Lucija Lasić.

  • Estrada

  • 18. Mar. 2024  

  • 0

U ponedjeljak zakazano je četvrto ročište na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu za Severinu Vučković zbog toga što ju je tužila sutkinja Lucija Lasić.

Naime, tužila je Severinu u februaru 2020. zbog povrede prava osobnosti, a od pjevačice traži oko 3000 eura odštete. Severinu u ovom slučaju zastupa advokatica Jasminka Biloš koja je za Jutarnji list otkrila kako je ročište odgođeno jer je Severina bolesna.

Zašto sutkinja tuži Severinu?

"Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sustavnom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić", izjavila je Severina u oktobru 2019. godine na konferenciji za medije povodom svoje regionalne turneje Magic Tour.

Sutkinja Lasić bila je dio sudskog vijeća na Županijskom sudu u Splitu koje je tada odlučivalo o Severininoj žalbi na odluku suda po kojoj malodobni sin Aleksandar živi s ocem Milanom Popovićem dok je majci dozvoljeno da viđa sina. Severini je tada oduzeto i pravo pitanja zdravstvene brige i obrazovanja sina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...