IGOR RADOJIČIĆ PREKINUO DUGOGODIŠNJU ŠUTNJU: Vraća se u politiku?

Govoreći o radu u privatnom sektoru, gdje je sada angažovan, Radojičić kaže da politika vrlo malo razumije biznis

  • Politika

  • 19. Mar. 2024  

  • 1

Igor Radojičić, bivši gradonačelnik Banjaluke, u intervju za Nezavisne novine nakon tri godine medijske tišine, poručio je da se vjerovatno vraća u politiku iako mu, kako kaže, ne nedostaje.

Politika mi ne nedostaje, ali se vjerovatno vraćam. Idem dalje svojim putem. Vi ste "Nezavisne novine" i nije slučajno da baš vama dajem ovaj intervju. I ja dalje mogu ići samo kao nezavisan ili samostalan, sa drugim ljudima koji su isto nezavisni, slobodno misleći i samostalno i van okvira bilo kojih političkih partija. Puno ljudi me je na zboru prije dva dana u Verićima pitalo može li se ovo promijeniti. Možemo stajati sa strane, gledati, ili se zabavljati, ili biti zabrinuti, kako ko, a možemo pokušati mijenjati stvari”, kaže Radojičić. Na pitanje izlazi li na izbore, Radojičić odgovara: Pred nama je razvojni put nečega novog. 

Govoreći o radu u privatnom sektoru, gdje je sada angažovan, Radojičić kaže da politika vrlo malo razumije biznis te da imamo mlade i pametne ljude, ali da treba posložiti i postaviti prioritete.

"Biznis je direktno ili indirektno vezan za politiku, bilo tako što sklapa poslove sa politikom i javnim sektorom ili što se mora uklapati u neki okvir. Ovdje ne vidim nikakvu strategiju, ne vidim nikakvu viziju i ovo je najslabija SNSD-ova vlada i ne primijeti se energija", rekao je Radojičić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...