"BIO JE JAKO RAZOČARAN ŠTO...": Camilla otkrila detalje o zdravstvenom stanju kralja Charlesa (FOTO)

Charles (75) je prvotno trebao otputovati u Sjevernu Irsku sa suprugom, ali otkako mu je ranije ove godine dijagnosticiran rak, odgodio je javno pojavljivanje.

  • Show

  • 21. Mar. 2024  

  • 0

Kraljica Camilla (76) je na samostalnom dvodnevnom putovanju u Sjevernu Irsku i otkrila je prisutnima u The Arcadia trgovini delikatesa u Belfastu kako je kralj Charles.

Prodavačica u trgovini Brenda Robb predala je čestitku za ozdravljenje za monarha i uputila mu najbolje želje.

"Dobro mu je. Bio je jako razočaran što nije mogao doći", primajući čestitku rekla je Camila.

Odgovarajući na dosjetku o tome da muškarci "nisu najbolji pacijenti", dodala je: "Pokušavam ga držati u redu."

Charles (75) je prvotno trebao otputovati u Sjevernu Irsku sa suprugom, ali otkako mu je ranije ove godine dijagnosticiran rak, odgodio je javno pojavljivanje. Kraljica je odlučila sama nastaviti s putovanjem prema planu.

U četvrtak ujutro, uz posjetU delikatesnoj trgovini, gdje je dobila izbor njihovih mesnih proizvoda, sireva i lokalnog mesa, Camilla je posjetila još dvije porodične trgovine na užurbanoj Lisburn Road: Coffey‘s Butcher, koja radi od 1929., i pekaru Knotts.

image

Britanska kraljica Camilla u Coffey‘s Butchers u Belfastu (Foto: AFP)

 

Susrela se s vlasnicima i osobljem koji su joj pokazali svoju omiljenu hranu i dobila je vrećice lokalnih proizvoda da ih ponese kući kralju.

"Prekrasno je, sve je to vrlo primamljivo. Lijepo je vidjeti kako napredujete", poručila je radnicima u mesnici Coffey‘s Butcher.

Camilli su uručeni neki od specijaliteta trgovine, uključujući rolice s povrćem, goveđe kobasice i kisele krastavce iz Belfasta, prenosi Jutarnji.hr.

Camilla je sletjela u Sjevernu Irsku u srijedu navečer i odvezena je u svoju kraljevsku rezidenciju, dvorac Hillsborough u okrugu Down. Ona i Charles posljednji su put posjetili regiju u maju 2023., nedugo nakon krunidbe.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...