"FAŠISTI NAS NEĆE UĆUTKATI!": Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) organizuje skup podrške Dinku Gruhonjiću

Akcija krečenja održaće se u petak, 22. marta u 18 časova u Novom Sadu.

  • Regija

  • 21. Mar. 2024  21. Mar. 2024

  • 2

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), uz podršku kolega novinara i medijskih radnika, partnerskih nevladinih organizacija i prijatelja udruženja organizuje javnu akciju krečenja fašističkih pretećih grafita ispisanih u ulazu zgrade u kojoj s porodicom živi programski direktor NDNV i univerziteteski profesor Dinko Gruhonjić.

Akcija krečenja održaće se u petak, 22. marta u 18 časova u Novom Sadu, Balzakova 45, u znak solidanosti i podrške Dinku Gruhonjiću, ali i u znak otpora fašistima i nasilnicima, odakle god prijete, bilo iz svojih nacionalističkih jazbina ili sa pozicija vlasti.

„Prinuđeni na samoodbranu – jer niko od odgovornih za pretnje smrću, podstrekivanje i huškanje na nasilje nije procesuiran, niti se iko od zvaničnika i institucija oglasio i osudio pozive linč – ovom akcijom želimo da poručimo i da ne pristajemo na normalizaciju nenormalnog, da ćemo nastaviti da štitimo interes javnosti čak i ako u toj borbi bivamo usamljeni i marginalizovani“, saopštio je NDNV.

Poručili su da ih fašisti neće ućutkati.

„Novinarstva ima samo ako informiše, kontroliše, razotkriva i kritikuje. Bez takvog novinarstva nema slobodnog društva ni ljudskih prava. Neprijatelji slobode koji vladaju političkom i medijskom scenom Srbije vlast grade na proizvodnji straha i neprijatelja, a to su vrlo klimavi temelji. I građani bi morali biti toga svesni“, saopštio je NDNV, navdoi Autonomija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...