MILANOVIĆ O USTAVNOM SUDU: "Neka se usude donijeti odluku o promjeni datuma izbora, neće dobro završiti"

“Kada bih dao ostavku, istog trena bi iskoristili priliku da proglase vanredno stanje i manipulirali s datumom izbora i vjerovatno prvo raspisali u dogovoru s Plenkovićem nove predsjedničke izbore”, kazao je.

  • Regija

  • 22. Mar. 2024  

  • 1

Predsjednik Republike  Hrvatske, Zoran Milanović, napao je danas predsjednika Ustavnog suda, Miroslava Šeparovića, poručivši da bi mijenjanjem datuma izbora to tijelo napravilo još veći ustavni udar jer ne smije dirati u datum izbora, a dođe li do toga, zaprijetio je da neće dobro završiti, prenosi Hina.

“Šeksov kum i predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović se danas usudio komentirati kad će biti datum izbora i da možda neće biti onda kad sam ja rekao. Ovo što su napravili ima elemente državnog udara”, rekao je Milanović.

Predsjednik Republike u Vinkovcima je sudjelovao na svečanom obilježavanju 17. godišnjice ustroja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a u izjavi novinarima komentirao je da bi mijenjanjem datuma izbora Ustavni sud počinio još veći ustavni udar nego dosad.

Datum izbora, naglašava, određuje predsjednik Republike, državni poglavar.

“To je suvereno pravo, ustavno pravo. Jasno propisano. Nikakav Ustavni sud ne može svoje nečiste prste gurati u to”, dodao je.

Rekao je da upravo zbog toga ne odlazi s mjesta predsjednika.

“Kada bih dao ostavku, istog trena bi iskoristili priliku da proglase vanredno stanje i manipulirali s datumom izbora i vjerovatno prvo raspisali u dogovoru s Plenkovićem nove predsjedničke izbore”, kazao je.

Ocijenio je da se radi o savršeno upletenom mehanizmu utjecaja i prevare.

“Neka se usude donijeti odluku o promjeni datuma izbora, neće dobro završiti. Ja ću opet donijeti odluku, istu, pa ćemo vidjeti”, poručio je Milanović koji drži da se radi o grčevitom pokušaju da se osujeti volja ljudi te da je Šeparovićeva izjava kazneno djelo.

“Radi se o zloj namjeri da se destabilizira zemlja”

Istaknuo je i to da se radi o zloj namjeri da se zemlja destabilizira, a građane je pozvao da pruže otpor kako god znaju.

“Ovo nisu normalni ljudi. Opasni tipovi, ne samo opasnih namjera, nego opasnih poteza. Ustavni rok je jasan i u njemu se izbori moraju održati i to onda kada to odredi predsjednik Republike. U Ustavnom zakonu ne piše da Ustavni sud može poništiti datum izbora. Lažu, izmišljaju”, rekao je predsjednik Hrvatske.

Premijera te zemlje, Andreja Plenkovića, nazvao je “ispraznim, šupljim karijeristom” i “maminim sinom”, kritizirajući ga zbog nezauzimanja za prava Hrvata u BiH u povodu odluke o otvaranju pristupnih pregovora naše zemlje s EU-om.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...