PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU KAKO PETAK NE BI BIO IZUZETAK: "Riječ je o luzeru na kojeg u Bruxellesu..."

Andrej Plenković nalazi se u Bruxellesu te je dao izjavu o sastanku Europskog vijeća, ali i komentirao današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića.

  • Regija

  • 22. Mar. 2024  22. Mar. 2024

  • 0

'Odluka o pristupanju BiH Europskoj uniji donesena je sinoć nakon puno truda i rada. Čestitam Borjani Krišto i svima koji su se potrudili u ova tri mjeseca. Sad smo konačno stavili BiH tako da je ulovila korak s onima koji su u pristupnom procesu. Jedan veliki politički uspjeh u veoma zahtjevnim okolnostima. Radili smo kao da radimo za sebe', kazao je na početku izjave Plenković.

Također se razgovaralo o Ukrajini, Rusiji i ekonomskoj situaciji u svijetu.

Potom je komentirao najnovije izjave hrvatskog predsjednika.

'Njegov diletantizam, izolacionizam i vrijeđanje nisu karakteristični samo za unutrašnju politiku. Riječ je osobi koja se ne snalazi ni na unutrašnjem, a pogotvno ne ni na vanjskom planu', kazao je Plenković.

Istaknuo je da Milanović u vrijeme svoje Vlade nije ni spomenuo BiH, podržavao je Komšića i ono što je na štetu Hrvata u BiH.

'Odredio je datum izbora usred tjedna. To što je neradni dan kod nas, nije za Hrvate izvan Hrvatske ', kazao je Plenković dodavši da datum izbora usred tjedna znači da je u neravnopravan položaj stavio Hrvate koji žive izvan Hrvatske.

Pa je nastavio.

'Riječ je o potpunom luzeru bez utjecaja, kojemu se svi čude ovdje i na njega kolutaju očima kako netko tako može kršiti Ustav', kazao je Plenković dodavši da za Hrvate nije napravio ništa.

Poručio je Milanoviću da dade ostavku i onda će se sučeljavati koliko želi i pokazat će se tko je normalan.

'Do kad ćemo kao društvo tolerirati nasilnika koji ima rezultate nula i sve radi iz svoje neke svoje koristi', kazao je Plenković dodavši da nema nikakve krize te da država nikad nije stajala bolje i da Milanović pokušava umjetno stvoriti nekakvo izvanredno stanje. Žao mu je SDP-a koji je pao toliko nisko da se hvata za slamku za koju misle da im Milanović nudi.

Tvrdi da Hrvatka ima političku stabilnost, ugled i jasan smjer.

'Kao Hrvatska i društvo imamo problem njim (MIlanovićem op.a.), jednim nasilnikom koji krši Ustav', istaknuo je premijer.

Dodao je da ne zna što se u tom košmaru u Milanovićevoj glavi događa, ali oni vide jednog gubitika, sad verbalnog nasilnika koji malterita sve oko sebe i dobiva odjek jer je formalno predsjednik.

'Da nije to što je, ne bi ga ni prenosili, ovako moraju slušati razne halucinantne teze kojima se bavi. Koje košmare ima, ne znam i nije me briga. Ako hoćeš na izbore, izvoli. Ako nećeš, prestani kršiti Ustav i maltretirati ljude', kazao je.

Plenković jenaveo i da Milanoviću treba institucionalna pomoć. Što se tiče moguće intervencije i smjene predsjednika od strane Ustavnog suda Plenković je kazao da je to stvar Ustavno suda.    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...