NAJAVLJENA NA ZVANIČNIM KANALIMA ČELNIH LJUDI: WhatsApp uvodi novu funkciju za istaknute poruke

Aplikacija korisnicima od sad dozvoljava prikačiti tri poruke na vrh razgovora s kontaktom ili grupom.

  • HiTec

  • 22. Mar. 2024  22. Mar. 2024

  • 0

WhatsApp je u četvrtak objavio da korisnici odsad mogu priključiti do tri poruke u chatu kako bi im lakše pristupili. Do sada su korisnici mogli priključiti samo jednu poruku na vrhu razgovora.

Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg i voditelj WhatsAppa Will Cathcart najavili su ovu funkciju na svojim WhatsApp kanalima. Aplikacija za chat prvi put je u prosincu prošle godine uvela mogućnost priključivanja poruke u razgovorima s pojedincima, kao i unutar grupa. Korisnici mogu priključiti sve vrste poruka, uključujući tekst, slike i ankete.

Prikačene poruke mogle bi biti jako korisne za brzo dobivanje informacija kao što je adresa prijatelja ili mjesto izleta koji ste planirali sa svojom grupom. Da biste priključili poruku, morate je dugo pritisnuti i odabrati "Priključi" (Pin).

Također možete odabrati koliko će dugo poruka ostati priključena - 24 sata, 7 dana (zadani izbor) i 30 dana, piše TechCrunch. Međutim, ne postoji mogućnost da zauvijek priključenu poruku zadržite zauvijek.

Jedina alternativa je označiti poruku zvjezdicom i pristupiti joj putem izbornika s podacima o kontaktu.   

(Tportal)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...