"MNOGO ĆE VODE PROTEĆI...": Emir Kusturica se oglasio povodom smrti Abdulaha Sidrana

U izjavi koju prenose mediji u bh. enitetu RS, Kusturica je poručio da je Sidran bio veliki talenat.

  • Kultura

  • 24. Mar. 2024  

  • 4

Reditelj Emir Kusturica oglasio se povodom vijesti o smrti Abdulaha Sidrana te je poručio da, iako je Sidran njega davno sahranio, on izražava žaljenje zbog njegove smrti.

Emir Kusturica je naveo je da je Sidran bio veliki talenat.

"Mislim da će mnogo potoka poteći sa Bjelava, bujičnih voda sa Vratnika, mnogo će bara u Hrasnom nastati i nestati, mnogo će vode proteći, mnogo kiša pasti, i mnogo zima i ljeta proći dok se ne pojavi takav talenat kao što je bio Abdulah Sidran", poručio je Kusturica za Srnu, prenose Nezavisne novine.

Istaknuti bosanskohercegovački pisac, pjesnik, scenarist i akademik Abdulah Sidran preminuo je sinoć u Sarajevu u 80. godini, nakon duže borbe sa zdravstvenim problemima.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...