OBJAVLJENI IDENTITETI TERORISTA IZ MOSKVE: Otac osmomjesečne bebe prije napada objavio fotografije na Instagramu

Među optuženima su i otac četvero djece te frizer koji je na sud doveden u invalidskim kolicima

  • Svijet

  • 25. Mar. 2024  

  • 7

Jedan od optuženih za teroristički napad u Crocus City Hallu u blizini Moskve, u kojem je poginulo 143 osoba, od kojih troje djece, u veljači je na Instagramu objavio fotografije iz Istanbula, pišu ruski mediji.

Shamsiddin Fariduni objavio je osam postova u jednom danu, 23. veljače. Gotovo sve fotografije označavaju lokaciju "Aksaray, Istanbul".

Među objavljenim fotografijama je i fotografija samog Faridunija, kao i fotografije za koje se pretpostavlja da su nastale u Fatihovoj džamiji.

Kako prenose ruski mediji, jedan od četvorice napadača rođen je 1998. godine u Tadžikistanu i ima osmomjesečno dijete.

Optuženi je rekao da je radio u tvornici parketa u Podolsku, a bio je prijavljen u Krasnogorsku. Teroristički napad na Crocus City Hall, pucnjava i požar dogodio se 22. ožujka navečer prije koncerta u podmoskovskom Krasnogorsku.

Dopisnik ruskih medija koji je svjedočio incidentu izvijestio je da je nekoliko maskiranih muškaraca ušlo u dvoranu, pucalo na ljude iz neposredne blizine i bacalo zapaljive bombe.

Sva četvorica počinitelja terorističkog napada su privedena, a ruski mediji pišu kako su prethodno pokušali pobjeći i krenuti prema Ukrajini, gdje im je pripremljen "prozor" za prelazak granice s ukrajinske strane, što Ukrajinci demantiraju.

Jedan od uhićenika koji su navodno sudjelovali u napadu u petak je priznao da im je za izvršenje masakra obećano pola milijuna rubalja, što je protuvrijednost od oko 5000 eura.

"Pola milijuna rubalja", istaknuo je jedan od uhićenika u snimci ispitivanja koju je pustio Prvi kanal ruske televizije. – Tko ti je dao? upitao ga je jedan od ispitivača. "Još nisam dobio. Dobio sam pola", odgovorio je.

Ruski RT izvijestio je o ispitivanju jednog od osumnjičenih terorista u pucnjavi u blizini Moskve i u videosnimci prikazao "bradatog muškarca kako leži na zemlji i na lošem ruskom opisuje kako je plaćen da počini teroristički napad".

Osoba koja se predstavila upravo kao Fariduni Shamsiddin, kazala je da je u Rusiju stigla iz Turske 4. ožujka. A u tom priznanju osumnjičeni otkriva koji je bio motiv napada: "Pucati na ljude za novac."

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da su napadači stranci. U ponedjeljak navečer Basmanski sud u Moskvi poslao je u pritvor do 22. svibnja svu četvoricu optuženika - Dalerdjona Barotovicha Mirzoeva (32), ilegalnog imigranta iz Tadžikistana i oca četvero djece, Saidakramija Murodalii Rachabalizodija (28), navodno rođenog uTadžikistanu, a živi u Moskvi, Shamsiddina Faridunija (24), rođenog u Tadžikistanu, tvorničkog radnik a i oca 8-mjesečne bebe te Muhammadsobira Fayzova - frizera koji je na sud doveden u invalidskim kolicima.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...