ISPUNIT ĆE MU ŽELJU: Dženaza Abdulahu Sidranu u srijedu, bit će sahranjen među velikanima poput Nedžada Ibrišimovića

Komemoracija će biti upriličena isti dan. Mjesto i vrijeme još nisu poznati.

  • Vijesti

  • 25. Mar. 2024  25. Mar. 2024

  • 1

Posljednji ispraćaj i dženaza akademiku, istaknutom književniku, pjesniku i scenaristi Abdulahu Sidranu, koji je preminuo u subotu u 80. godini života, bit će u haremu Ferhadija džamije u Sarajevu 27. marta s početkom u 15.30 sati. 

Ukopom u haremu Ferhadija-džamije porodica i prijatelji velikog Sidrana ispunit će veliku književnikovu želju da bude sahranjen u haremu Ferhadije, gdje su njegovi prijatelji i kolege, poput Nedžada Ibrišimovića.   

Komemoracija će biti upriličena isti dan u 12 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Podsjećamo, Abdulah Sidran je nakon borbe sa teškom bolešću preminuo 23. marta u 80. godini u Sarajevu.

Rođen je 1944. godine u Sarajevu, gdje je pohađao osnovnu školu i gimnaziju te Filozofski fakultet. Za svoj rad dobio je brojne nagrade i priznanja. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...