SUSRET ADEMOVIĆA I DELMASA: Francuska će nastaviti da ohrabruje zvaničnike BiH da ubrzano provode reforme

Tokom susreta konstatirano je da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Francuske dobri i prijateljski.

  • Vijesti

  • 27. Mar. 2024  

  • 0

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Françoisom Delmasom.

Predsjedavajući Ademović zahvalio je ambasadoru Delmasu na podršci koju Republika Francuska kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU).

Sagovornici su se složili da odluka Vijeća EU da sa BiH otvori pristupne pregovore predstavljati snažan podsticaj za nastavak reformi, ali i ozbiljan signal međunarodnim kompanijama i investitorima da ulažu u BiH.

S tim u vezi, ambasador Delmas kazao je da će Francuska nastaviti da ohrabruje zvaničnike Bosne i Hercegovine da ubrzano provode reforme i ispunjavaju evropske standarde kako bi naša zemlja, kao i cijela regija zapadnog Balkana bila politički i ekonomski integrirana u EU.

Tokom susreta konstatirano je da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Francuske dobri i prijateljski, što, kako je naglašeno, treba iskoristiti za jačanje ekonomske saradnje, te uvećanje investicija i spoljnotrgovinske razmjene.

Pozdravljeni su napori obje strane za unapređenje saradnje u oblastima obrazovanja i kulture, posebno na planu razmjene studenata i uvođenja francuskog jezika u škole i na univerzitete u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemala Ademovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...