IZNENAĐENJE IZ NJEMAČKE: Stigao Volkswagen na tri točka, poznata i cijena…

Može se smatrati suparnikom Citroëna Ami, Fiat Topolina i OpelaRocks-e.

  • Auto

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

U Njemačkoj možete voziti od 16 ako dobijete vozačku dozvolu A1. Međutim, ne smijete voziti običan automobil. Osebujni automobilčić skrojen je za one koji žele voziti što ranije. Zove se Geparda i, kao što vidite, nastao je na bazi Volkswagen Up! Ideja pretvoriti automobil u trokolicu te dobiti dozvolu L5e, koja omogućuje vozčima od 16 godina da upravljaju ovom kreacijom. U biti, možda ovo nije prava trokolica jer na stražnjoj osovina ima dva kotača, jedan do drugoga, piše Motor1.com.

Kompanija koja stoji iza Geparde tvrdi da je modificirala šasiju kako bi poboljšala stabilnost automobila nakon ugradnje nove stražnje osovine. Modificirani up! može se smatrati suparnikom Citroëna Ami, Fiat Topolina i OpelaRocks-e jer trojac Stellantisa mogu voziti i 16-godišnjaci.

alt

Geparda koristi 1,0-litreni motor sa samo 20 KS i pogon na prednje kotače te ručni mjenjač s pet stepeni. Može postići 100 km/h, što baš i nije malo – u rukama početnika i s vozilom koja sigurno nema spektakularne vozne osobine.

Sa sjedištem u Bad Homburgu, Geparda je već isporučila prva vozila i naplaćuje ih oko 20.000 eura. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...