DRUŠTVENE MREŽE GORE: Sučić izjavom o Bugojnu i Hrvatskoj uzburkao strasti, stigao odgovor Ermina Zeca…

Nakon toga stigla je burna reakcija mnogih Bugojanaca koji su demantovali Sučića i podijelili čak nekoliko fotografija sa štanda koji se nalazio u tom gradu i na kojem se vidi da tu se prodaju dresovi reprezentacije Hrvatske, te da Modrić nije bio jedini izbor kako on tvrdi.

  • Sport

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Petar Sučić, nogometaš zagrebačkog Dinama koji je nedavno odlučio da umjesto Bosne i Hercegovine igra za Hrvatsku, ponovo se našao u centru pažnje. Zbog svoje izjave izazvao je lavinu komentara u rodnom Bugojnu, a oglasio se i bivši igrač FK Željezničara, Bugojanac Ermin Zec.

Sučić je igrao za omladinske selekcije BiH, ali kada je Hrvatska pokazala interesovanje za njega nije dugo razmišljao i odlučio je da prihvati poziv Vatrenih.

Igrač Dinama je u razgovoru za RTL priznao da mu nije bilo teško donijeti odluku da prihvati poziv Hrvatske jer je to uvijek bila reprezentacija za koju je on želio nastupati, te da mu se želja ostvarila da dobije poziv.

No, ono što je izazvalo burne reakcije u Bugojnu gdje je Sučić rođen i počeo svoju igračku karijeru jeste izjava da u tom gradu nije bilo dresova igrača iz Hrvatske za kupiti, te da je u ponudi bio samo onaj od Luke Modrića.

"Odluku sam donio zajedno sa porodicom. Kao mali, upališ TV i srce zaigra, navijaš, skačeš, tako da nije bila teška odluka. Baka je bratu i meni kupovala Modrićeve dresove, a u BiH nije bilo dresova hrvatske reprezentacije. Kada bi i došli, obično bi bili od jednog igrača, samo Luke Modrića", rekao je, između ostalog, Sučić u razgovoru za RTL.

Nakon toga stigla je burna reakcija mnogih Bugojanaca koji su demantovali Sučića i podijelili čak nekoliko fotografija sa štanda koji se nalazio u tom gradu i na kojem se vidi da tu se prodaju dresovi reprezentacije Hrvatske, te da Modrić nije bio jedini izbor kako on tvrdi.

Na izjavu sada već bivšeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine nije ostao imun ni nekadašnji napadač Ermin Zec koji se oglasio na Facebooku, te je Sučiću poslao jasnu poruku.

Zec je ostavio komentar na objavi vezanoj za ono što je Sučić izjavio, te je i sam odlučio da demantuje igrača Dinama za ono što je rekao.

"Čuo sam za tebe jako lijepih riječi od naših Bugojanaca i tvojih bivših trenera. Ja spominjem non stop i uvijek ću govoriti da igrači koji jednom zaigraju za Bosnu i Hercegovinu nebitno kojem uzrastu da više nikad ne mogu promjeniiti reprezentaciju", napisao je Zec i dodao.

"Tako ćemo stvoriti više prostora za dječake koji će sutra ponosno stajati pred zastavom koju vole i za koju će sa velikom radosti nastupati. Dečko, želim ti puno sreće u nastavku karijere, ali ti si očigledno živio u nekom drugom gradu ne u Bugojnu. Živio".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...