VELIKI ULOV POLICIJE: Ranko Davidović "pao" sa 70 kg marihuane u Gračanici

"Osumnjičeni nije zaustavio automobil koji je koristio na kontrolnim punktovima policijskim patrolama u Doboju i Doboj Istoku u popodnevnim satima 27.03.2024. godine, te su nakon tih dojava pripadnici Policijske uprave Gračanica brzom intervencijom locirali osumnjičenog i vozilo u krugu jedne firme u Gračanici."

  • Hronika

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu u Gračanici stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Ranka Davidovića (35) iz Trebinja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"Osumnjičeni nije zaustavio automobil koji je koristio na kontrolnim punktovima policijskim patrolama u Doboju i Doboj Istoku u popodnevnim satima 27.03.2024. godine, te su nakon tih dojava pripadnici Policijske uprave Gračanica brzom intervencijom locirali osumnjičenog i vozilo u krugu jedne firme u Gračanici.

Prilikom kontrole vozila u gepeku su pronađene tri platnene torbe u kojima je bilo 70 pakovanja sa oko 70 kilograma opojne droge marihuana (Canabis sativa) pripremljenih za dalju prodaju. Prilikom pretresa, koji je obavljen po nalogu postupajućeg tužioca i uz naredbu Općinskog suda Gračanici, uz pomenutu opojnu drogu, je od osumnjičenog oduzet i veći iznos novca", navode iz Tužilaštva TK.

alt

Nakon kriminalističke obrade istražitelji OKP PU Gračanica su Davidovića, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prikupljene materijalne dokaze, predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U predmetu su obavljena potrebna vještačenja, a u toku su i druge istražne radnje.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...