VOZAČI, OPREZ: Kilometarske kolone na bh. granicama, čeka se čak...

Veći intenzitet i duža zadržavanja očekuju se tokom dana.

  • Hronika

  • 30. Mar. 2024  

  • 1

Frekvencija saobraćaja na graničnim prelazima sa Hrvatskom jutros je pojačana zbog katoličkog Uskrsa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 

Iz AMS navode da se formiraju kolone vozila na ulazu u BiH na graničnom prelazu Gradiška i Velika Kladuša.

Slična situacija je i na graničnim prelazima Gradina i Kostajnica gdje se čeka i do dva sata.

Veći intenzitet i duža zadržavanja, kako navode iz AMS, očekuju se tokom dana.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci, Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, javlja BIHAMK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...