RAZOČARENJE U REPUBLICI SRPSKOJ: „Sarajevo čeka dalje udare zapadanog faktora na RS, slijedi…“

Kazao je da Republika Srpska ne treba da odustaje od svojih zaključaka, ali i da nastavi da daljom procedurom donošenja Izbornog zakona RS.

  • Mini market

  • 30. Mar. 2024  30. Mar. 2024

  • 9

-Krizu u BiH stvorio je niko drugi do Christian Schmidt i ona neće tako lako biti prevaziđena, a Republika Srpska je najnovijim potezima u republičkom parlamentu još jednom pružila otpor strancima koji su ništa drugo do okidač nestabilnosti u zemlji, kazao je politolog Srđan Perišić, inače blizak režimu Milorada Dodika.

- Schmidt je gurnuo BiH u destabilizaciju nametanjem izmjena Izbornog zakona. Stranci uporno guraju BiH u krizu. Sarajevo neće prihvatiti zahtjeve izglasane u Banjaluci jer oni, da su htjeli nešto da rade, za tim bi posegnuli već ranije. Čekaće dalje udare zapadanog faktora na Republiku Srpsku, kazao je  “Glasu Srpske” Perišić i dodao da je „Sarajevo zaslijepljeno svojom orijentacijom ka SAD te da u toj svojoj orijentaciji ne vidi da ruši BiH“.

Kazao je da Republika Srpska ne treba da odustaje od svojih zaključaka, ali i da nastavi da daljom procedurom donošenja Izbornog zakona RS.

- To je izlazna strategija za Srpsku. Dakle, ako Sarajevo želi destabilizaciju, mi imamo svoj zakon koji nas vadi iz te destabilizacije, poručio je Perišić.

Inače, Perišić, rusofilni politolog iz Foče, bivši je savjetnik Milorada Dodika.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...