ISIL ZAPRIJETIO BAYERNU: Allianz Arena na nišanu

Njemačka policija je dobila upozorenje, a oglasili su se uoči utakmice derbija Bundeslige Bayerna i Borussije iz Dortmunda.

  • Svijet

  • 30. Mar. 2024  30. Mar. 2024

  • 0

Sarh al-Khilafah, medij koji se dovodi u vezu sa ISIL-om, objavio je fotografiju sa nišanom na navijačima pored Allianz Arene u Munchenu. 

Njemačka policija je dobila upozorenje, a oglasili su se uoči utakmice derbija Bundeslige Bayerna i Borussije iz Dortmunda.

"Zvaničnici su intenzivno procijenili situaciju. Trenutno nema naznaka akutne opasnosti. Ipak, prisustvo policije na ovoj večerašnjoj utakmici biće povećano. Oko 100 hitnih snaga trebalo je da bude redovno na terenu, ali će to biti pojačano dodatnim oficirima", rekao je portparol njemačke policije. 

 Međutim, opasnost se i dalje procjenjuje. Za samo dva i po mjeseca u Njemačkoj, samim tim i na Allianz Areni počet će i Evropsko prvenstvo u fudbalu. Njemačka je, zajedno sa nekim okolnim zemljama poput Francuske, zbog napada u Moskvi u kojem je ubijeno najmanje 139 osoba, povećala nivo pripravnosti na terorističke napade. 

 Njemačka policija će redovno obavještavati Njemačku, ali i svjetsku javnost sa najnovijim informacijama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...