ZVIJEZDA U USPONU: Mladi američki glumac poginuo u nesreći sa motociklom

Perdomo je bio poznat po ulogama Ambrosea Spellmana u Netflixovoj "Chilling Adventures of Sabrina" i Andre Andersona u spinoff seriji "The Boys" "Gen V".

  • Show

  • 31. Mar. 2024  

  • 0

Mladi američki glumac Chance Perdomo (27), koji je glumio u televizijskim serijama "Gen V" i "Chilling Adventures of Sabrina", poginuo je od posljedica saobraćajne nesreće na motociklu. 

Perdomov publicista potvrdio je smrt britansko-američkog glumca u subotu u izjavi za Variety: “Teška srca dijelimo vijest o preranoj smrti Chancea Perdoma od posljedica nesreće na motociklu. Vlasti su obavijestile da nijedna druga osoba nije umiješana. Njegovu strast za umjetnošću i nezasitni apetit za životom osjetili su svi koji su ga poznavali, a njegova toplina će se nastaviti u onima koje je najdraže volio. Molimo vas da poštujete želju porodice za privatnošću dok žale zbog gubitka svog voljenog sina i brata.”

Variety čeka odgovor Perdomovog publiciste u vezi s lokacijom njegove smrti. Predstavnici Policijske uprave Los Angelesa nisu mogli da potvrde da li se Perdomova smrt dogodila u Los Anđelesu kada je stigao Variety Saturday. Mrtvozornik LA nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Perdomo je bio poznat po ulogama Ambrosea Spellmana u Netflixovoj "Chilling Adventures of Sabrina" i Andre Andersona u spinoff seriji "The Boys" "Gen V".

„Ne možemo baš da zamotamo glavu oko ovoga. Za nas koji smo ga poznavali i sarađivali s njim, Chance je uvijek bio šarmantan i nasmijan, entuzijastična sila prirode, nevjerovatno talentovan izvođač, i više od svega, samo vrlo ljubazna, ljupka osoba,” „Gen V” proizvođači su rekli u zajedničkom saopštenju. „Čak ni pisati o njemu u prošlom vremenu nema smisla. Jako nam je žao Chanceove porodice i tugujemo zbog gubitka našeg prijatelja i kolege. Zagrlite svoje voljene večeras.”

Perdomo je rođen 19. oktobra 1996. u Los Angelesu, Kalifornija. Kao dijete, preselio se sa svojom majkom u Southampton u okrugu Hampshire, Engleska, gdje je pohađao Redbridge Community School prije nego što je otišao na Peter Symonds College u Winchesteru. Perdomo je namjeravao studirati pravo, ali se umjesto toga preselio u London kako bi se bavio glumom; pridružio se Narodnom pozorištu mladih i školovao se u školi glume Identity.

Perdomo se pojavio u nekoliko televizijskih emisija i kratkih filmova prije nego što je dobio redovnu ulogu u seriji "Chilling Adventures of Sabrina", u kojoj su također glumili Kiernan Shipka, Ross Lynch i Jaz Sinclair. Glumio je Ambrosea Spellmana četiri sezone od 2018. do 2020. Perdomo je također glumio Jeromea Rogersa u TV filmu iz 2018. "Killed by My Debt", što mu je donijelo BAFTA nominaciju za najboljeg glumca u glavnoj ulozi.

U seriji Prime Video "Gen V", Perdomo je glumio Andre Andersona, studenta na Univerzitetu Godolkin koji koristi sposobnosti magnetne manipulacije. Produkcija druge sezone je odgođena na neodređeno vrijeme nakon Perdomove smrti.

Što se tiče filma, Perdomo je radio na seriji “After”, koju su vodili Josephine Langford i Hero Fiennes Tiffin. Glumio je Landona Gibsona u filmovima “After We Fell” (2021), “After Ever Happy” (2022) i “After Everything” (2023).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...