IVANA STRADNER SE OGLASILA: "EU ne može održati mir i sigurnost u BiH, toga nema bez..."

Stradner objavila je da su SAD napravile veliku grešku kada je 'prepustio Bosnu i Hercegovinu Europskoj uniji'. 

  • Mini market

  • 31. Mar. 2024  31. Mar. 2024

  • 1

Profesorica Ivana Stradner, savjetnica u Fondaciji za odbranu demokracije iz Washingtona objavila je interesantan pogled na sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Stradner objavila je da su SAD napravile veliku grešku kada je 'prepustio Bosnu i Hercegovinu Europskoj uniji'. 

"SAD je prepustio Bosnu i Hercegovinu Europskoj uniji. U teoriji, to je bila dobra stvar za uraditi, jer BiH je stvarno 'problem' od EU.  

U praksi, Europa ne može da očuva mir i sigurnost u BiH. Bez SAD-a i Velike Britanije nema sigurnosti u BiH", rekla je Stradner. 

Kako je dalje navela u objavi, postoji i jedna mogućnost gdje bi se uključile zemlje iz EU, ali liderstvo mora biti prepušteno SAD-u i Velikoj Britaniji. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...