JAPAN SE PRIPREMA ZA RAT U SUSJEDSTVU: Vlada planira izgradnju podzemnih civilnih skloništa

Skloništa će biti izgrađena na otočju prefekture Okinava, koja su najbliža Tajvanu, prenosi Tanjug pisanje japanskih medija.

  • Svijet

  • 01. Apr. 2024  

  • 0

Japanska vlada priprema izgradnju podzemnih civilnih skloništa od čeličnog armiranog betona debljine 30 centimetara za slučaj da na susjednom Tajvanu izbije vojni sukob.

Skloništa će biti izgrađena na otočju prefekture Okinava, koja su najbliža Tajvanu, prenosi Tanjug pisanje japanskih medija.

Objekti će, kako se navodi, biti izgrađeni u mjestima koja se nalaze na udaljenim otocima odakle je evakuacija moguća. Skloništa bi bila dostupna onima koji se ne mogu evakuirati na vrijeme, dok je za ostale osmišljen plan evakuacije.

U objektima će se skladištiti dovoljno hrane i vode za najmanje dvije sedmice, a svaka osoba trebala bi imati oko dva kvadratna metra za sebe. Kada se ne koriste, skloništa bi mogla služiti za sastanke i druga okupljanja, naveli su lokalni dužnosnici, prenosi Bljesak.info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...