BIT ĆE TO SAPUNICA U BEZBROJ NASTAVAKA: Haris Džinović nakon saslušanja u policiji - "Cilj je bio da me..."

(...) uhapse i zatvore.

  • Estrada

  • 02. Apr. 2024  

  • 1

Haris Džinović je objasnio šta se dogodile protekle noći, kada je njegova bivša supruga Melina ušla u kuću u kojoj više ne boravi.

Pjevač je istakao za Telegraf.rs sljedeće:

"Ja sam pozvan u svojstvu građanina, nisam ni priveden, ni optužen, ni bilo šta drugo. Kao ni druga strana. Došao sam i zatekao sam Melinu tu (u kući, prim.aut.), i zamolio sam je najpristojnije da ode jer nema pravo boravka tu, s obzirom da živi u drugom dijelu grada, što ona nije htela.

Onda sam konsultovao advokata i advokat je rekao: 'Pozovi policiju.' Ja sam pozvao policiju, koja je došla. Razgovor sa mnom, razgovor s njom, razgovor sa djecom. Zamolili su da odemo do policijske stanice u svojstvu građana, ne privedeni, što je vrlo važno, da damo izjavu. Otišli smo i dali smo izjave i to je cijela priča", rekao je Haris.

Na pitanje da li mu je advokat rekao ima li Melina pravo da dolazi u kuću u kojoj je živjela, a u kojoj je sada Haris sa djecom, pevač je istakao: "Ne, nema pravo da dolazi ovdje. Ona je napustila ovo, otišla je odavde i živi u drugom dijelu grada, u drugoj stambenoj jedinici. Ima pravo da dođe po garderobu i po svoje stvari, ali nema pravo ovdje da boravi. Tu je tačka."

Na pitanje zbog čega se čak nekoliko sati zadržao u policijskoj stanici, Haris je objasnio.

"Zato što su to bili dugi izvještaji, u davanju izjava. Jedno, pa drugo, pa treće, i tako. Mislim da je cilj bio čista provokacija, namještena varijanta, ne bih li ja posegao za nekakvim nasiljem, pa da me onda zatvore, da dođe policija da me uhapsi radi nasilja u kući... Naravno, to se nije desilo, jer nisam toliko naivan, pa znam šta smijem, šta ne smijem", rekao Džinović.

U medijima su se pojavili navodi da je Melina po dolasku u policijsku stanicu navela kako je navodno došla da prijavi nasilje koje trpi dvije godine. Haris je ovom prilikom odbacio svaku priču da je do toga ikada došlo.

"Nikad je nisam udario, prema tome - nasilja nema. Nikad u životu. Za 20 godina, što je i ona izjavila, tako da je to čista laž", jasan je bio pjevač.

Melini i njemu je izrečena hitna mjera zabrane prilaska i komunikacije od 48 sati, ali Haris smatra da bi trebalo da traje mnogo duže.

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...