REAKCIJA ALEKSANDRE PANDUREVIĆ: "Dok u Banjoj Luci izvode predstave i obmanjuju narod, SNSD i njihovi funkcioneri u Sarajevu revnosno provode nametnute odluke Christiana Schmidta"

Članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević izjavila je danas da je ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić Centralnoj izbornoj komisiji odobrio 7,4 miliona KM za provođenje lokalnih izbora.

  • Politika

  • 03. Apr. 2024  

  • 1

Predsjednica Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Irena Hadžiabdić danas je u Sarajevu izjavila novinarima da je problem vezan za finansiranje izbora riješen jučer popodne, zahvaljujući odluci Ministarstva finansija i trezora BiH i njihovoj odluci o privremenom finansiranju, prenosi Fena.

Ministar finansija BiH Srđan Amidžić, inače kadar SNSD-a Milorada Dodika, priznao je odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta iz 2022. godine tako što je postupio u skladu s OHR-ovim izmjenama Zakona o finansiranju institucija BiH, te je odobrio novac Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH namijenjen za provođenje lokalnih izbora s obzirom na to da državni budžet nije usvojen na vrijeme.

Članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević izjavila je danas da je ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić Centralnoj izbornoj komisiji odobrio 7,4 miliona KM za provođenje lokalnih izbora.

"Ministar finansija i trezora Srđan Amidžić upravo je postupio po Schmidtovom nametnutom Zakonu o finansiranju institucija BiH i Centralnoj izbornoj komisiji odobrio 7,4 miliona KM za provođenje lokalnih izbora. Ovim su potvrdili i da su najobičnije laži priče o Izbornom zakonu RS i Republičkoj izbornoj komisiji", ocijenila je Pandurević.

Ona je ustvrdila da je instrukcija ministra Amidžića o privremenom finansiranju institucija BiH za period april-juni, kojom je postupljeno po zakonu koji je nametnuo Schmidt, "potpuno ogolila sve laži SNSD-a o neprihvatanju Schmidta i Izbornom zakonu Republike Srpske''.

"Dok u Banjoj Luci izvode predstave i obmanjuju narod, SNSD i njihovi funkcioneri u Sarajevu revnosno provode nametnute odluke Christiana Schmidta", kazala je Pandrurević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...