NAKON ŠTO SE DIREKTOR POJADAO DA IM NE IDE: OC Jahorina ide u novo zaduženje da izmire dugove

– Olimpijski centar „Jahorina” planira da se novom emisijom akcija zaduži 29 miliona KM, iako ni postojeće obaveze ne može da izmiruje na vrijeme, zbog čega su mu blokirani računi.

  • Ekonomija

  • 04. Apr. 2024  

  • 0

Odluku o emisiji akcija trebalo bi da razmatra Skupština akcionara Olimpijskog centra na sjednici zakazanoj za 7. maj.

Novim zaduženjem OC planira da plati dugove po osnovu kredita i ranije emitovanih hartija od vrijednosti koje ne može da izmiri.

„Ciljevi emisije su povećanje osnovnog kapitala i stvaranje uslova za restrukturiranje obaveza i solventnost emitenta. Prikupljena sredstva će biti korištena za otplatu finansijskih obaveza emitenta – kreditnih obaveza i obaveza po emitovanim hartijama od vrijednosti“, navedeno je u prijedlogu odluke o šestoj emisiji redovnih akcija.

Osnovni kapital OC „Jahorina“, na čijem se čelu nalazi Dejan Ljevnaić, trenutno iznosi 32,5 miliona KM, a nakon ove emisije, ukoliko uspije, on će iznositi 61,5 miliona.

„Smatra se da je emisija uspjela ukoliko se u predviđenom roku upiše i uplati minimalno 60 odsto od ukupnog broja emitovanih akcija“, piše u prijedlogu odluke.

OC “Jahorina” je na kraju prošle godine po emitovanim obveznicama dugovao 27,8 miliona maraka, a procjenjuje se da je od banaka do sada uzeo oko 200 miliona maraka.

Zbog neizmirenih obaveza Olimpijskom centru „Jahorina“ proteklih dana ponovo su blokirani računi, ali predsjednika Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljka Eleka to nije zabrinulo jer je, kako je rekao, Vlada RS izmirila njihove obaveze.

„Računi će za par sati biti odblokirani jer je Vlada RS izmirila obaveze Olimpijskog centra po dospjelim kreditima“, rekao je Elek juče za CAPITAL.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...