Regija
AKCIJA EU TUŽITELJA U HRVATSKOJ: Uhapšen bliski saradnik ministrice kulture - terete ga za mito od 39.000 eura i Apple Watch
Prije 26 min0
Možda je manje poznato da je ova svevremenska ljepotica i izrsna kuharica, a ovaj popularni kolač pravi na nepogrešiv način.
Gastro
04. Apr. 2024
0
Omiljeni kolač glumice Sophije Loren je je kultni italijanski desert – tiramisu. Naime, možda je manje poznato da je ova svevremenska ljepotica i izrsna kuharica, a ovaj popularni kolač pravi na nepogrešiv način.
Ako se u to želite uvjeriti, obavezno ga isprobajte – ukus će vas oduševiti!
Šta vam je potrebno?
3 jaja (razdvojite žumanca i bjelanca)
5 kašika šećera
170 g maskarpone sira
1 veliki paket piškota (otprilike 36)
1 šoljica soka od pomorandže
1 šoljica espresso kafe
60 grama čokolade za kuhanje, narendane
½ šoljice kakao praha
Kako se priprema?
Stavite žumanca i šećer u činiju srednje veličine i dobro umutite. U drugoj činiji umutite bjelanca u snijeg. U trećoj, većoj činiji, pomješajte smjesu žumanaca i šećera s maskarpone sirom, a potom dodajte snijeg od bjelanaca da biste dobili kremastu mješavinu.
Naslažite gusto, jednu uz drugu, piškote na tanjir za posluživanje razmjere otprilike 25 cm. Kašikom poprskajte otprilike pola količine pomorandžinog soka i pola količine espressa preko piškota.
Prekrijte piškote mješavinom maskarponea i narendanom čokoladom, pa posipajte s malo više od polovine količine kakaa. Potom naslažite drugi sloj piškota i poprskajte s ostatkom likera i espressa.
Ostavite tiramisu u frižideru da odstoji (zato ga je najbolje pripremati dan ranije). Posipajte preostalim kakaom neposredno prije posluživanja.
Regija
AKCIJA EU TUŽITELJA U HRVATSKOJ: Uhapšen bliski saradnik ministrice kulture - terete ga za mito od 39.000 eura i Apple Watch
Prije 26 min0
Evropa
STRAVA U POLJSKOJ: Arheolozi iskopali posmrtne ostatke pet osoba, svi bez ruku i stopala i okrenuti u istom smjeru
Prije 39 min0
Zabava
NISU GRKI TAMO ZALOGAJI HLJEBA: Dijaspora iz BiH ponovo za 1. maj okretala janjad u Njemačkoj (VIDEO)
Prije 45 min0
Gastro
PROLJETNI DETOKS: Ovaj sok idealan je i za jačanje imuniteta
Prije 51 min0
Gastro
SAVJETI ZA PRŽENJE RIBE: Želite li biti sigurni da će ispasti savršena, u tavu biste trebali dodati jednu namirnicu
30. Apr. 20240
Gastro
ODMAH NAKON PRVOMAJSKOG ROŠTILJA: Na brzinu napravite desert za koji vam treba samo jedna jabuka i oduševite ukućane… (VIDEO)
01. Maj 20240
Gastro
BLISKOISTOČNI SPECIJALITET: Napravite popularne turske kofte koje će vas oduševiti
29. Apr. 20240
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO I UKUSNO: Napravite još večeras ovu tortu od grčkog jogurta bez brašna i šećera
29. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.