NEPOGREŠIV RECEPT SOPHIE LOREN ZA TIRAMISU: Napravite kremastu poslasticu po uputama čuvene glumice

Možda je manje poznato da je ova svevremenska ljepotica i izrsna kuharica, a ovaj popularni kolač pravi na nepogrešiv način.

  • Gastro

  • 04. Apr. 2024  

  • 0

Omiljeni kolač glumice Sophije Loren je je kultni italijanski desert – tiramisu. Naime, možda je manje poznato da je ova svevremenska ljepotica i izrsna kuharica, a ovaj popularni kolač pravi na nepogrešiv način.

Ako se u to želite uvjeriti, obavezno ga isprobajte – ukus će vas oduševiti!

Šta vam je potrebno?

    3 jaja (razdvojite žumanca i bjelanca)

    5 kašika šećera

    170 g maskarpone sira

    1 veliki paket piškota (otprilike 36)

    1 šoljica soka od pomorandže

    1 šoljica espresso kafe

    60 grama čokolade za kuhanje, narendane

    ½ šoljice kakao praha

Kako se priprema?

Stavite žumanca i šećer u činiju srednje veličine i dobro umutite. U drugoj činiji umutite bjelanca u snijeg. U trećoj, većoj činiji, pomješajte smjesu žumanaca i šećera s maskarpone sirom, a potom dodajte snijeg od bjelanaca da biste dobili kremastu mješavinu.

Naslažite gusto, jednu uz drugu, piškote na tanjir za posluživanje razmjere otprilike 25 cm. Kašikom poprskajte otprilike pola količine pomorandžinog soka i pola količine espressa preko piškota.

Prekrijte piškote mješavinom maskarponea i narendanom čokoladom, pa posipajte s malo više od polovine količine kakaa. Potom naslažite drugi sloj piškota i poprskajte s ostatkom likera i espressa.

Ostavite tiramisu u frižideru da odstoji (zato ga je najbolje pripremati dan ranije). Posipajte preostalim kakaom neposredno prije posluživanja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...