BIDEN UPOZORIO NETANYAHUA: "Naša pomoć zavisi od..."

Joe Biden i Benjamin Netanyahu također su "razgovarali o javnim iranskim prijetnjama Izraelu i izraelskom narodu", saopćila je Bijela kuća.

  • Svijet

  • 04. Apr. 2024  

  • 0

Bijela kuća objavila je očitavanje telefonskog razgovora između Joea Bidena i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Američki predsjednik je istakao da su udari na humanitarne radnike i cjelokupna humanitarna situacija "neprihvatljivi", saopćila je Bijela kuća.

"Biden je jasno ukazao na potrebu da Izrael objavi i provede niz konkretnih, preciznih i mjerljivih koraka za rješavanje civilne štete, humanitarne patnje i sigurnosti humanitarnih radnika", navodi se u izvještaju.

On je jasno stavio do znanja da će američka politika u odnosu na Gazu biti određena procjenom SAD-a neposredne akcije Izraela na ovim koracima. On je naglasio da je trenutni prekid vatre od suštinskog značaja za stabilizaciju i poboljšanje humanitarne situacije i zaštitu nedužnih civila, te je pozvao premijera da ovlasti svoje pregovarače da bez odlaganja zaključe sporazum o vraćanju talaca kućama.

Američki državni sekretar, Antony Blinken, trenutno održava konferenciju za novinare u Briselu, na kojoj govori o nedavnom razgovoru između Joea Bidena i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Biden je "naglasio da su udari na humanitarne radnike i cjelokupna humanitarna situacija neprihvatljivi", rekao je Blinken, ponavljajući očitavanje telefonskog poziva iz Bijele kuće.

"Američki predsjednik je jasno ukazao na potrebu da Izrael objavi niz konkretnih, jasnih i mjerljivih koraka za rješavanje civilne štete, humanitarne patnje i sigurnosti humanitarnih radnika", rekao je Blinken.

On je jasno stavio do znanja da će američka politika u pogledu Gaze biti određena procjenom trenutne akcije Izraela na ovim koracima. Također je naglasio da je trenutni prekid vatre od suštinskog značaja za stabilizaciju i poboljšanje humanitarne situacije i zaštitu nedužnih civila.

Joe Biden i Benjamin Netanyahu također su "razgovarali o javnim iranskim prijetnjama Izraelu i izraelskom narodu", saopćila je Bijela kuća.

Biden je "jasno stavio do znanja da SAD snažno podržavaju Izrael suočen s tim prijetnjama", navodi se.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...